Secretul rezultatelor bune de la Evaluarea Națională – testele de antrenament, spune Monica Anisie: „Elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze. Vom continua și anul viitor cu aceste teste”

FOTO: gov.ro

Prin testele de antrenament „elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze”, așa explică ministrul Educației rezultatele bune de la Evaluarea Națională 2020 într-o declarație la Realitatea Plus.

Întrebată ce a contat pentru rezultatele bune de la Evaluarea Națională, Monica Anisie susține că testele de antrenament i publicarea baremelor acestora au fost cele mai importante măsuri.

„Cred că un rol important l-a avut și modul în care Ministerul Educației s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor prin acele teste de antrenament. Pentru că acestea au venit în sprijinul elevilor pe deoparte dar au respectat și modelul pe care Ministerul Educației l-a pus la dispoziția elevilor.

În felul acesta elevii s-au pregătit mai bine, au văzut care sunt tiparele, dacă doriți să spunem așa, pe care ar trebui să le urmeze și cred că un rol important l-a avut și faptul că am publicat pentru fiecare test de antrenament și baremul de notare și corectare.

S-au familiarizat, au văzut care ar putea să fie răspunsurile corecte pe care trebuie să le dea, în felul acesta au exersat în această perioadă alături de profesorilor și un alt element important cred că l-a reprezentat și programul tele școala pe care Ministerul Educației la dezvoltate în această perioadă”, a explicat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai anunțat că și pentru elevii care intră din toamnă în clasele a VIII-a și a XII-a vor fi publicate astfel de teste de antrenament.

„Vom continua și la anul cu aceste teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale pentru că am observat că ele sunt de ajutor pentru elevi”, a spus Anisie.

Peste 76% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au luat peste media 5, potrivit rezultatelor dinainte de contestații.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat circa 40 de teste de antrenament și bareme de corectare în ultimele luni premergătoare examenului.

FOTO: gov.ro

Exit mobile version