Secretul rezultatelor bune de la Evaluarea Națională – testele de antrenament, spune Monica Anisie: „Elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze. Vom continua și anul viitor cu aceste teste”

4.767 de vizualizări
FOTO: gov.ro
Prin testele de antrenament „elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze”, așa explică ministrul Educației rezultatele bune de la Evaluarea Națională 2020 într-o declarație la Realitatea Plus.

Întrebată ce a contat pentru rezultatele bune de la Evaluarea Națională, Monica Anisie susține că testele de antrenament i publicarea baremelor acestora au fost cele mai importante măsuri.

„Cred că un rol important l-a avut și modul în care Ministerul Educației s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor prin acele teste de antrenament. Pentru că acestea au venit în sprijinul elevilor pe deoparte dar au respectat și modelul pe care Ministerul Educației l-a pus la dispoziția elevilor.

În felul acesta elevii s-au pregătit mai bine, au văzut care sunt tiparele, dacă doriți să spunem așa, pe care ar trebui să le urmeze și cred că un rol important l-a avut și faptul că am publicat pentru fiecare test de antrenament și baremul de notare și corectare.

S-au familiarizat, au văzut care ar putea să fie răspunsurile corecte pe care trebuie să le dea, în felul acesta au exersat în această perioadă alături de profesorilor și un alt element important cred că l-a reprezentat și programul tele școala pe care Ministerul Educației la dezvoltate în această perioadă”, a explicat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai anunțat că și pentru elevii care intră din toamnă în clasele a VIII-a și a XII-a vor fi publicate astfel de teste de antrenament.

„Vom continua și la anul cu aceste teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale pentru că am observat că ele sunt de ajutor pentru elevi”, a spus Anisie.

Peste 76% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au luat peste media 5, potrivit rezultatelor dinainte de contestații.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat circa 40 de teste de antrenament și bareme de corectare în ultimele luni premergătoare examenului.

FOTO: gov.ro


8 comments
  1. Fals. Notele sunt mai mari pentru că gradul de dificultate al subiectelor a scăzut!
    În ritmul actual de scădere a dificultăți subiectelor, peste 10 ani copiii o să fie puși să coloreze pe foaia de examen !
    Cum se mai pot lauda politicienii cu falsuri !

  2. Poate le publicați mai repede. În 2021 vor da EN copiii cu șase ani de acasă. Ați promis că în luna mai 2020 veți publica modele noi de teste (cu structura modificată). Până acum ați întârziat o lună. Din septembrie 2019 există lege în Parlament pentru modificarea metodologiei de EN. Cât să mai aștepte copiii, profesorii și părinții?

    1. Liliana, chiar asa. La toate tipurile de evaluari nationale sunt modele de ani de zile. Ministra asta se lauda ca a inventat ea roata? Ce minciuni… Nivelul e mai ridicat pentru ca au fost subiecte de 2 bani, cu unele copiate din testele de antrenamente. Crede ca suntem prosti? Au venit ei si brusc au relansat invatamantul incat au depasit si cincinalul in 3 luni. Niste baliverne de aburit electoratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătire gratuită pentru Evaluarea Națională susținută prin campania “Oferă Educație” – 300 de lecții video, exerciții și teste omologate de Ministerul Educației, resurse educaționale inovative și interactive (P)

Peste 3.300 de elevi de clasa a VIII-a din 150 de școli din mediul rural, din județele Argeș, Constanța și Dâmbovița, au primit acces gratuit la programele de pregătire la…
Vezi articolul

UPDATE Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate miercuri, 28 iunie, la ora 10 / Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise electronic în zilele de 28 și 29 iunie – model de cerere

Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14, potrivit Ministerului Educației. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin…
Vezi articolul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională, la alegerea lor, se pot înscrie la liceu până la data de 1 septembrie, anunță Sorin Cîmpeanu / Avantajul este că ei sunt înmatriculați peste numărul maxim de elevi în clasă, deci nu iau locul nimănui, spune ministrul

Elevii olimpici care dau sau nu Evaluarea Națională 2022 se pot înscrie la liceu prin depunerea unui dosar la inspectoratul școlar până la data de 1 septembrie, anunță ministrul Educației,…
Vezi articolul