Pregătire gratuită pentru Evaluarea Națională susținută prin campania “Oferă Educație” – 300 de lecții video, exerciții și teste omologate de Ministerul Educației, resurse educaționale inovative și interactive (P)

8.118 vizualizări
Demonstrații meditații online mate și română – educatiedeschisa.ro
Peste 3.300 de elevi de clasa a VIII-a din 150 de școli din mediul rural, din județele Argeș, Constanța și Dâmbovița, au primit acces gratuit la programele de pregătire la Limba și literatura română și Matematică, disponibile pe educatiedeschisa.ro, prin implicarea Societății Naționale Nuclearelectrica SA. În Campania Oferă Educație” începută anul trecut în Cluj, peste 5.800 de elevi au primit până acum acces gratuit la programele de pregătire suplimentară la Limba și literatura română și Matematică pentru Evaluarea Națională.

Campania “Oferă Educație”, cu sprijinul Nuclearelectrica a ajuns în 61 de școli cu 978 de elevi din județul Argeș, 38 de școli cu 1.122 elevi din județul Constanța, respectiv 51 de școli care au 1.259 de elevi, din mediul rural al județului Dâmbovița.

„Ne bucurăm că Nuclearelectrica s-a alăturat campaniei „Oferă Educație” desfășurată în comunitățile în care compania își desfășoară preponderent activitatea. Cu sprijinul lor, elevii din mediul rural al județelor Argeș, Constanța și Dâmbovița au acum acces gratuit la programele noastre de pregătire. Suntem recunoscători că există în România companii, școli și instituții care susțin inițiative educaționale prin care putem crește rata de promovabilitate la Evaluarea Națională și reduce rata abandonului școlar de la finalul clasei a VIII-a.”, afirmă Tudor Tomoș, fondator educatiedeschisa.ro.

Fiecare elev înscris în platformă prin campania “Oferă Educație” a primit un cont individual cu care poate accesa oricând conținutul disponibil online. În plus, școlile partenere au primit un cont de școală, pe care profesorii de Limba română și Matematică îl pot folosi la clasă pentru a parcurge lecțiile alături de elevi, a rezolva împreună exerciții și teste sau ca suport pentru teme de casă.

Campania “Oferă Educație”, desfășurată în mediul rural din județele Argeș, Constanța și Dâmbovița, a fost finanțată în cadrul selecției de proiecte CSR și implicare în comunitate “Nucleu De Bine” – platforma de responsabilitate socială a companiei Nuclearelectrica. În cadrul concursului de proiecte au fost selectate și sponsorizate campanii CSR din domenii strategice pentru companie: educație, sănătate și protecția mediului, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

Această colaborare reprezintă o oportunitate valoroasă de a deschide discuții constructive și de a contribui la educarea generațiilor viitoare, pentru a construi un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți.

Nuclearelectrica contribuie la securitatea energetică a țării prin energie curată, sigură și accesibilă. În același timp, prin proiectele de investiții construiește un viitor durabil pentru generațiile de mâine și asigură locuri de muncă pentru următorii ani.

5.800 de elevi au primit acces gratuit la programele de pregătire suplimentară pentru Evaluarea Națională

Campania Oferă Educație” a fost inițiată anul trecut, în județul Cluj. Până acum, prin partenerii educaționali ai campaniei „Oferă Educație”, peste 5.800 de elevi au primit acces gratuit la programele disponibile pe educatiedeschisa.ro, în vederea pregătirii suplimentare la Limba română și Matematică pentru Evaluarea Națională. Dintre aceștia, peste 1.500 de elevi aparținând grupurilor vulnerabile au fost susținuți în mod gratuit prin misiunea socială a platformei de învățare.

Campania “Oferă Educație” continuă!

Orice companie, școală sau instituție publică poate achiziționa abonamente pe care să le ofere apoi elevilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Mai multe detalii despre campania “Oferă Educație” găsiți pe www.educatiedeschisa.ro/pages/ofera-educatie.

Despre educațiedeschisa.ro

Platforma de învățare educatiedeschisa.ro conține peste 300 de lecții video, exerciții și teste omologate de Ministerul Educației. Modul de prezentare al conținutului este unul inovator, folosind tabla luminoasă (lightboard), pe care profesorii desenează, adnotează și animează elemente grafice în timp real. Astfel, aceștia captează atenția elevilor și creează un mediu interactiv și stimulant pentru învățare.

„Platforma noastră îi ajută pe copii să folosească tehnologia în favoarea lor. Lecțiile pot fi accesate oricând, de pe orice dispozitiv conectat la internet, iar asta poate ușura mult procesul de predare-învățare orientat către generațiile nativ digitale. Lecțiile și testele disponibile pe platformă abordează capitolele esențiale pentru examen și oferă elevilor oportunitatea de a aprofunda sau recapitula noțiunile învățate la clasă. În plus, elevii pot folosi secțiunea de comentarii din dreptul fiecărei lecții pentru a discuta cu colegii lor pe topicul respectiv sau a cere ajutor atunci când au nevoie.”, spune fondatorul platformei educatiedeschisa.ro, Tudor Tomoș.

Despre Nuclearelectrica

Nuclearelectrica este compania națională românească producătoare de energie electrică, termică și combustibil nuclear. SNN deține doua sucursale: sucursala CNE Cernavodă, care operează două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, și sucursala FCN Pitești, fabrica de combustibil nuclear. Nuclearelectrica are un rol major la nivel național, contribuind cu peste 20% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România. Platforma de responsabiltiate „Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfășoară activitatea. În perioada 2019-2023, Nuclearelectrica a susținut 240 de proiecte de implicare în comunitate, având un impact anual între 5 și 10 milioane de români.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul companiei: https://www.nuclearelectrica.ro.


1 comment
  1. nu-s gratuite, sunt pe bani, specialistii ministerului nu-s in stare sa faca lectii gratuite pentru toti elevii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salt spectaculos la Matematică, pentru elevii din județul Iași, la Evaluarea Națională 2023. Creștere cu 80% a notelor peste 5, față de testarea inițială de acum 5 luni. Inspectoratul anunță într-un raport măsurile care ar fi avut efect: peste 2 milioane de lei investiți în pregătire intensivă, CampioMate și testări

Procentul elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, care au luat peste 5 la Matematică în județul Iași, a crescut în 5 luni de la 42,15%, la testarea inițială din ianuarie…
Vezi articolul