ULTIMA ORĂ Simulările Evaluării Naționale și pentru Bacalaureat 2024 au loc în februarie și martie. Calendarul anunțat de Ministerul Educației

56.349 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Simularea la nivel național pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a (EN VIII) 2024 se va susține la începutul lunii februarie, în zilele de 5, 6 și 7, potrivit calendarului de simulări organizate la nivel național de Ministerul Educației, anunțat de instituție marți seară, 12 decembrie, pe Facebook. Simularea de Bacalaureat (BAC) 2024 va avea loc o lună mai târziu, în perioada 4-7 martie. Edupedu.ro a anunțat calendarul simulărilor pe surse în această după-amiază.

Până acum, mai multe județe au organizat simulări județene și au în plan să mai organizeze câte o sesiune și în lunile ianuarie, februarie sau martie, cu subiecte făcute de comisii de specialitate constituite la nivelul inspectoratelor – detalii mai jos.

„A fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024”, scrie Ministerul Educației pe Facebook.

„Listele cuprinzând conținuturile pentru simularea evaluării naționale pentru clasa a VIII-a și pe cele pentru simularea examenului de bacalaureat sunt anexe ale acestui ordin și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial”, potrivit informării.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Până acum, mai multe inspectorate școlare precum inspectoratul școlar județean (ISJ) Maramureș, inspectoratul școlar Ilfov, cel din Buzău, inspectoratul școlar Covasna sau inspectoratul școlar județean Iași au organizat sau anunță că vor organiza simulări județene în lunile următoare pentru a pregăti elevii pentru examenele naționale, unele chiar în câte două sesiuni: una până la finalul acestui an calendaristic, iar alta în ianuarie sau februarie, atât pentru EN VIII, cât și pentru BAC 2024.

Amintim că toate examenele naționale ale elevilor și ale profesorilor ar urma să fie corectate digital în acest an școlar, inclusiv la simulări. În cea mai recentă poziție pe acest subiect, din octombrie, ministra Educației, Ligia Deca, a declarat la TVR că „Ne propunem ca, în acest an școlar, toate tipurile de examene naționale, Evaluare Națională, Bacalaureat, simulări, examenele care vizează cadrele didactice să se desfășoare cu evaluare digitalizată”.

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024:

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale


5 comments
  1. Ministerul Educatiei nu a tinut cont de faptul ca vacanta din februarie e diferita pentru fiecare judet. Bucurestiul este in vacanta in data de 23 februarie cand rezultatele simularii ar trebui sa se comunice (fara a fi afisate) si sa fie discutate cu elevii.
    Cum ar trebui sa se realizeze acest lucru? Vor fi chemati copiii din vacanta sau acestia vor afla, in fapt, aceste rezultate dupa revenirea din vacanta, adica ulterior datei de 23 februarie?
    De asemenea, din cate am inteles, profesorii de la clasa nu au acces la corectarile facute de colegii lor, deci nu au nici ei idee de ce lucrarile elevilor au primit notele comunicate in platforma. In aceste conditii, cum vor putea evalua rezultatele propriilor lor elevi si cum vor putea discuta cu copiii pe marginea acestor simulari?

  2. Un pas important. Cineva a anunțat Ministerul că final de luna martie este prea târziu. ( urma vacanta din aprilie și o lună că profesorul sa ia masuri, daca era magician). Un început bun simulări in februarie , început de martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicația ministrul Apărării la acuzațiile de fraudă la doctorat: L-am rugat pe directorul muzeului să mă ajute. Eu scriu încet / ”Au fost și alții în arhive care mi-au oferit materiale pe care fie le-am folosit, fie nu le-am folosit”

Ministrul Apărării a declarat joi, la Interviurile Digi24.ro, că l-a rugat pe directorul Muzeului Vrancea să îl ajute cu „tehnoredactarea” lucrării de doctorat, pentru că el nu are „această abilitate”. „Eu…
Vezi articolul

Geografia să fie inclusă în aria „Științe“, la Bacalaureat, lângă Matematică, Chimie, Fizică și Biologie, în proiectul legii educației – solicitare depusă la Guvern de Societatea de Geografie din România și Comitetul Național de Geografie al Academiei Române – document

Reprezentanții Societății de Geografie din România și Comitetului Național de Geografie al Academiei Române solicită premierului Nicolae Ciucă includerea disciplinei Geografie în examenul de Bacalaureat prevăzut de proiectul legii educației,…
Vezi articolul