Subiecte simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024. La limba română, elevii din Maramureș au avut să motiveze dacă momentele dificile pot fi depășite mai ușor cu ajutorul prietenilor

50.962 de vizualizări
Foto: Captură subiect
Elevii din județul Maramureș au susținut luni, 11 decembrie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. La subiectul I, unul dintre textele la prima vedere a fost un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. Vezi mai jos, în articol, ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a din județul Maramureș.
  • Simularea județeană la Matematică va avea loc miercuri, 13 decembrie.

Una dintre cerințele de la subiectul I a fost să motiveze, în 50-100 de cuvinte, dacă sunt de părere că momentele dificile pot fi depăşite mai uşor cu ajutorul prietenilor.

La subiectul al II-lea, cerința a fost să scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută pe parcursul unui joc desfăşurat împreună cu prietenii, incluzând o secvenţă descriptivă, de minimum 30 de cuvinte şi o secvenţă dialogată, de minimum patru replici.

Subiect Limba română:

Barem Limba română:

Subiect Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Barem Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:
  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Sindicatele transmit profesorilor și angajaților din Educație că Guvernul a fost de acord cu creșterea în două tranșe pe noua grilă a salarizării și ca prevederea să fie inclusă în Ordonanța de urgență

Sindicatele din educație le transmit profesorilor și celorlalți angajați că Guvernul a fost de acord cu creșterea în două tranșe a salariilor pe viitoarea grilă din viitoarea lege a salarizării…
Vezi articolul

Nu trebuie să facem educație și informare cu degetul ridicat: “Nu vă mai drogați”, pentru că nu are efect. Tinerii au nevoie de alternative de a petrece timpul în grup. Când vorbesc despre expunerea la vicii, părinții trebuie să îmbrace haina adolescentului – Cătălin Țone, expert antidrog

Cătălin Țone, expert antidrog, fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, spune că informarea și educarea tinerilor privind drogurile și efectele acestora nu trebuie făcută cu…
Vezi articolul