Cum vor fi subiectele de la Evaluarea Națională? Șefa comisiei de examen: Vor avea structura cu care au fost obișnuiți la Teleșcoala, cu un grad de dificultate progresiv

8.772 de vizualizări
Întrebată cum vor fi subiectele de la Evaluarea Națională, Barcari a declarat că „vor avea structura pe care noi am anunțat-o din timp și cu care au fost obișnuiți emisiunile Teleșcoala și vă asigur că un copil care a învățat sistematic și chiar dacă pe semestrul II… Tocmai de aceea am venit în ajutorul lor și am scos materia de pe semestrul II din clasa a VIII-a, a XII-a. Toți elevii care s-au străduit vor lua acest examen, bineînțeles respectând gradul de dificultate. Un grad de dificultate progresiv”.
Nu mai puţin de 55 de cadre didactice au fost prezente în studioul TVR și au realizat voluntar aceste lecții video, potrivit unui comunicat al Televiziunii Române primit de Edupedu.ro.
  • 19 profesori de limba şi literatura română şi matematică pentru nivelul gimnazial,
  • 36 de profesori pentru cele 15 materii dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie, limba franceză, limba engleză).

S-au difuzat: 192 de cursuri  (96 pentru elevii din clasa a VIII-a, respectiv 96 pentru liceenii clasei a XII-a). Lecţiile au fost explicate, s-au dat teme şi s-au rezolvat împreună cu profesorii exerciţii şi zeci de teste de antrenament la toate materiile.

Playlistul oficial cu toate cele 220 de lecții filmate Teleșcoala

(în colțul din dreapta sus al clipului, la simbolul puteți căuta lecțiile video)

„Programul Teleşcoala a oferit elevilor ocazia de a păstra contactul cu disciplinele de studiu atât prin intermediul lecţiilor televizate, cât şi pe platforma online şi a adus un public tânăr nou la postul public de televiziune, plasând educaţia pe primul loc în cadrul materialelor vizionate pe platforma TVR

Astfel, „Teleşcoala” a ajuns la 2,5 milioane de telespectatori, dintre care aproape jumătate în mediul rural (1,1 milioane)”, se mai arată în comunicatul TVR.

Luminita Barcari/Foto Captura Facebook

1 comment
  1. Doamna secretar presupun că reflectă opinia Ministerului Educației, nu? Și chiar de nu o face, tot e suspicios… din punctul lor de vedere elevii trebuie să învețe sistematic și nu logic, huh? (“copil care a învățat sistematic”).

    Și mai vreți să reformați ceva cu principiul asta de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul notelor greșite la Evaluarea Națională continuă să crească și “se perpetuează un fenomen periculos”, afirmă Consiliul Elevilor: Ministerul să asigure verificarea corespunzătoare a lucrărilor

“Se perpetuează un fenomen periculos, în care, spre exemplu, lucrările nu sunt corectate în mod obiectiv de ambii profesori evaluatori, ci doar de unul, urmând ca cel de-al doilea să…
Vezi articolul

Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2022. De două ori mai multe medii de zece în toată țara / București urcă de pe locul doi în 2021, pe primul loc, având cele mai multe medii de 10 în 2022

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 au adus 221 medii de 10 la nivel național, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației înainte de perioada depunerii contestațiilor. Cele mai multe medii…
Vezi articolul

Toate testele de la clasă, evaluările și examenele naționale, inclusiv cel suplimentar de admitere la liceu, ar urma să fie standardizate și susținute în format digital, din toamna anului 2027 – legea educației pentru învățământul preuniversitar

Toate evaluările și examenele naționale vor fi standardizate integral și susținute în format digital în toată țara începând cu anul școlar 2027-2028, potrivit noii legi a Învățământului Preuniversitar. Pe 9…
Vezi articolul