Simulări Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele pe 17-19 ianuarie 2024 / Conținuturile de examen anunțate de Inspectoratul școlar

23.778 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Iași susțin probele simulării județene pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bacalaureat (BAC) în zilele de 17, 18 și 19 ianuarie 2024, transmite Ziarul de Iași. Conținuturile de examen pentru simulări au fost anunțate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași în școli, scrie publicația locală citată.

Elevii de clasa a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura română pe 17 ianuarie, iar proba la Matematică – pe 18 ianuarie. În cazul probei la Limba şi literatura română, „vor fi exceptate banda desenată, interviul, versificaţia, textul liric, textul dramatic şi câteva elemente de gramatică, precum construcţiile sintactice incidente, concesive şi condiţionale şi realizările propoziţionale ale unor funcţii sintactice”, notează Ziarul de Iași (ZDI).

„În cazul probei la Matematică, vor fi evaluate toate conţinuturile claselor a V-a şi a VI-a. Din clasa a VII-a vor fi incluse mulţimea numerelor reale, patrulaterul şi relaţiile metrice, iar în ceea ce priveşte noţiunile de clasa a VIII-a, vor fi operaţiile cu numere reale, formulele de calcul prescurtat, descompunerea în factori, corpurile geometrice şi paralelismul”, mai scrie publicația locală.

Elevii de clasa a XII-a din județul Iași au programată proba la Limba și literatura română pe 17 ianuarie, proba la disciplina obligatorie în funcție de profil, Matematică sau Istorie – pe 18 ianuarie, iar proba la alegere – pe 19 ianuarie.

„La limba şi literatura română vor fi abordate subiecte asociate genului liric, precum simbolismul şi modernismul poetic, dar şi genului epic, axat pe basmul cult şi nuvelă. La Matematică, conţinuturile programei claselor a IX-a şi a X-a vor fi integral incluse, iar în cazul claselor a XI-a şi a XII-a, vor fi abordate matricele, determinanţii, limitele de funcţii, continuitatea, derivabilitatea, grupurile, primitivele şi integrala definită”, potrivit sursei citate.

„Programa de Istorie se va concentra pe subiecte precum romanitatea românilor, autonomiile locale şi instituţiile centrale în spaţiul românesc în perioada secolelor IX-XVIII, dar şi pe evoluţia spaţiului românesc între diplomaţie şi conflicte în evul mediu şi la începuturile modernităţii”, mai notează ZDI, citând precizări ale Inspectoratului școlar Iași.

Rezultatele ar urma să fie comunicate elevilor după 20 ianuarie.

Anul școlar trecut, simulările din județul Iași s-au desfășurat în aceeași perioadă. Peste 5.800 de elevi au participat la probe atunci, potrivit Inspectoratului școlar.

Până acum au mai fost simulări EN VIII și BAC 2024 în județele Buzău și Ilfov. Descarcă subiectele

Elevii din județul Buzău au susținut și ei simulări pe 20 și 21 noiembrie, în cazul celor de clasa a VIII-a și, pentru BAC, candidații de clasa a XII-a au dat simularea în perioada 27-29 noiembrie. Iată subiectele și baremele:

Și în Ilfov elevii de clasa a VIII-a și elevii din ultimul an de liceu au susținut probele simulării județene pe 20-22 noiembrie și mai urmează o sesiune de simulări județene și în ianuarie 2024. Iată subiectele și baremele de corectare:

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Patru directori de școală din România au fost premiați pentru că au redus abandonul școlar, analfabetismul funcțional sau au îmbunătățit rezultatele la Evaluarea Națională în școlile pe care le conduc

Patru directori de școală din România din Ditrău (jud. Harghita), Curcani (jud. Călărași), Popricani (jud. Iași) și Iași, care au avut rezultate excepționale precum reducerea abandonului școlar sau a analfabetismului…
Vezi articolul

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale, proiect început pe 7 martie de ministerul Educației, va costa 78 de milioane de euro și trebuie să fie gata până în septembrie 2025 

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale  și realizarea de conținut digital, „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”, proiect început pe 7 martie de ministerul Educației,…
Vezi articolul