Demonstrații practice pe food-truck-uri, cu degustări gratuite, pro învățământ dual

133 de vizualizări
SURSA: Pixabay.com
O acţiune de promovare a învăţământului profesional dual în domeniul HoReCa a fost organizată ieri în Oradea, potrivit Agerpres. Aceasta a constat într-o demonstraţie practică pe food-truck-uri, cu degustări gratuite.

Un grup de opt elevi de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea a preparat zeci de porţii de mititei, cârnaţi şi cafele/produse din cafea pentru trecători. Aceștia sunt de la specializările ospătari şi bucătari/barmani. La început li s-a prezentat modul de funcţionare a unui food-truck (de la conectarea acestuia la curent şi apă, la caracteristicile dotărilor interioare). Elevii au folosit două food-truck-uri locale, unul specializat în prepararea şi servirea produselor la grătar, iar celălalt în prepararea şi servirea cafelei.

Trecătorii au fost serviţi gratuit cu preparate şi au fost informaţi despre învăţământul dual.

“Practic prin ceea ce am făcut azi am vrut să arătăm populaţiei orădene de ce ai alege învăţământul dual, care-s beneficiile învăţământului profesional dual şi faptul că poţi ieşi un bun profesionist care să fii imediat absorbit în firme după terminarea profesionalei. Vrem să arătăm copiilor şi părinţilor şi că aceste meserii sunt de viitor”, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Asociaţiei Firmelor Bihorene (AFB), Radu Silaghi.

La acţiunea de promovare au participat şi profesori de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conform datelor oferite de inspectorul şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic, Daniela Vîlceanu, sunt 56 de clase propuse şi aprobate în planul de şcolarizare învăţământ profesional şi învăţământ dual. Din acestea, 30,5 clase sunt în învăţământ dual, iar 25,5 clase sunt pe învăţământ profesional de stat.

Asociaţia Firmelor Bihorene a înfiinţat, la începutul anului 2021, Centrul de Excelenţă pentru Învăţământul Dual. Prin acesta, AFB colaborează cu firmele membre ale asociaţiei, și solicită oportunităţi de şcolarizare pentru formarea profesională a elevilor în învăţământul dual.

Potrivit lui Radu Silaghi, evenimentul de promovare a învăţământului dual se va desfăşura şi astăzi, 7 iulie 2021, între orele 13-16.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu, despre declarațiile vicepremierului Barna, care nu a inclus Educația la rectificarea bugetară: „Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns astăzi declarației făcute pe 14 iulie de vicepremierul Dan Barna, care nu a inclus Educația printre domeniile prioritare ale Guvernului pentru rectificarea bugetară. Cîmpeanu…
Vezi articolul

DOCUMENT Peste 1.700 de școli ar putea primi până la 200.000 de euro, în prima rundă a programului de combatere a abandonului școlar, cu aproape 700 mai multe decât în estimarea inițială. Depunerea de proiecte a început și durează până pe 13 martie

A început sesiunea de depunere de proiecte pentru școlile care vor granturi prin care să reducă abandonul școlar. Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi –…
Vezi articolul

Până săptămâna viitoare, școlile se pot înscrie în competiția DigiEduHack, care are ca obiectiv identificarea de soluții inovatoare la provocările educației în era digitală

În perioada 9 – 10 noiembrie 2021 are loc DigiEduHack, competiție organizată de Comisia Europeană care are ca obiectiv identificarea unor soluții inovatoare la provocările din domeniul educației în era digitală. Înscrierea organizațiilor-gazdă…
Vezi articolul