Demonstrații practice pe food-truck-uri, cu degustări gratuite, pro învățământ dual

141 de vizualizări
SURSA: Pixabay.com
O acţiune de promovare a învăţământului profesional dual în domeniul HoReCa a fost organizată ieri în Oradea, potrivit Agerpres. Aceasta a constat într-o demonstraţie practică pe food-truck-uri, cu degustări gratuite.

Un grup de opt elevi de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea a preparat zeci de porţii de mititei, cârnaţi şi cafele/produse din cafea pentru trecători. Aceștia sunt de la specializările ospătari şi bucătari/barmani. La început li s-a prezentat modul de funcţionare a unui food-truck (de la conectarea acestuia la curent şi apă, la caracteristicile dotărilor interioare). Elevii au folosit două food-truck-uri locale, unul specializat în prepararea şi servirea produselor la grătar, iar celălalt în prepararea şi servirea cafelei.

Trecătorii au fost serviţi gratuit cu preparate şi au fost informaţi despre învăţământul dual.

“Practic prin ceea ce am făcut azi am vrut să arătăm populaţiei orădene de ce ai alege învăţământul dual, care-s beneficiile învăţământului profesional dual şi faptul că poţi ieşi un bun profesionist care să fii imediat absorbit în firme după terminarea profesionalei. Vrem să arătăm copiilor şi părinţilor şi că aceste meserii sunt de viitor”, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Asociaţiei Firmelor Bihorene (AFB), Radu Silaghi.

La acţiunea de promovare au participat şi profesori de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Conform datelor oferite de inspectorul şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic, Daniela Vîlceanu, sunt 56 de clase propuse şi aprobate în planul de şcolarizare învăţământ profesional şi învăţământ dual. Din acestea, 30,5 clase sunt în învăţământ dual, iar 25,5 clase sunt pe învăţământ profesional de stat.

Asociaţia Firmelor Bihorene a înfiinţat, la începutul anului 2021, Centrul de Excelenţă pentru Învăţământul Dual. Prin acesta, AFB colaborează cu firmele membre ale asociaţiei, și solicită oportunităţi de şcolarizare pentru formarea profesională a elevilor în învăţământul dual.

Potrivit lui Radu Silaghi, evenimentul de promovare a învăţământului dual se va desfăşura şi astăzi, 7 iulie 2021, între orele 13-16.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Părinților cere public ministrului Educației să prezinte școlile cu clase supra-aglomerate care încalcă legea numărului maxim de elevi, după ce nu a primit niciun răspuns timp de peste o lună: Tăcerea reprezintă un refuz tacit de a dispune măsurile

„Să ne comunicați dacă ați sesizat organele de cercetare penală, conform obligațiilor legale, precum și autoritățile implicate în activitate de evaluare și acreditare a acelor unități de învățământ care încalcă…
Vezi articolul

Acces gratuit pentru elevii și profesorii din țară la Dino Parc Râșnov, până în luna mai, în săptămânile ”Școala altfel” și ”Verde”. Simulator de vulcan, terariu cu reptile și dinozauri în mărime naturală, printre atracții

În perioada martie – mai 2023, Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei şi muzeu în aer liber, oferă instituţiilor de învăţământ şcolar şi preşcolar…
Vezi articolul