Simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024 în județul Ilfov – matematică. Descarcă subiectele și baremul de evaluare și notare

23.675 de vizualizări
Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com
Elevii de clasele a VIII-a din județul Ilfov au susținut marți, 21 noiembrie, simularea Evaluării Naționale 2024 la proba de matematică. Notele nu se pun în catalog. Vor fi două simulări județene în Ilfov la Evaluarea Națională 2024 pe lângă cea națională. A doua va fi în perioada 29-30 ianuarie 2024. Subiectele pot fi descărcate la finalul articolului.

Elevii de clasa a VIII-a au dat marți simulare la Evaluarea Națională, proba de matematică. Printre cerințe: operațiuni cu mulțimi, să se calculeze media aritmetică și geometrie.

La subiectul III au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la următoarea problemă:

“Un turist a parcurs un traseu ȋn care a atins 3 vârfuri muntoase, ȋn trei etape ale unei zile. În
prima etapă a plecat de la Lacul Bâlea şi a ajuns pe vârful Vânătarea lui Buteanu (2509m) ,
parcurgând o cincime din etapa a doua , ȋn care a mers până pe vâful Moldoveanu (2544m) , iar ȋn a treia etapă a mers cu 50% mai mult decât ȋn a doua etapă , mergând până pe vârful Dara (2500m).

(2p) a) Verifică dacă distanţa parcursă ȋn cea de-a treia etapă este mai mare decât cea parcursă ȋn primele două etape la un loc ?”

Barem de evaluare și notare la Matematică

Vor fi două simulări județene în Ilfov la Evaluarea Națională 2024:

 • Limba și literatura română: 20.11.2023  
 • Matematică: 21.11.2023
 • Comunicarea rezultatelor: 04.12.2023
 • Limba și literatura română: 29.01.2024 
 • Matematică: 30.01.2024  
 • Comunicarea rezultatelor: 9.02.2024

În caz de fraudă, modalitatea de sancționare va fi stabilită de către unitatea de învățământ de proveniență a elevului. 

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024, sunt analizate In nivelul fiecărei unități de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri Ia nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă. 

Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unității de învățământ. 

Pentru elevii cu cerințe educaționale speciale se asigură susținerea probelor de examen adaptate în conformitate cu prevederile procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Examenul Național de Bacalaureat, elaborată de Ministerul Educatiei și ale art. 27 din Metodologia pentru asigurarea suportului necesar elevilor cu tulburări de învățare, aprobată prin Ordinul ministrului educației nationale nr. 3.124/2017.

Calendar Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:
 • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
 • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
 • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
 • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
 • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
 • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
 • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
 • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
 • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel către autorități: Personalul medical din școli, trimis “în prima linie de prevenire și combatere” a epidemiei Covid-19, trebuie să primească instruire și echipamente de protecție – Comisia de Medicină Școlară

Personalul medical din cabinetele medicale și stomatologice din școli și universități, detajat de autorități la direcțiile de sănătate publică prin ordinul direct al primului ministru, este în prima linie de…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: „Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”

Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, iar elevii, profesorii și părinții „se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se…
Vezi articolul