Colegiul “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău a fost închis. Un elev stătea în gazdă la o femeie diagnosticată cu COVID-19 – Reporter Buzoian

357 de vizualizări
Foto: bphasdeu.ro
Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău a fost închis. Decizia a fost luată luni seară de comitetul județean pentru situații de urgență, după primul caz din Buzău de infectare cu noul coronavirus, scrie publicația Reporter Buzoian. Cursurile au fost suspendate începând cu data de marți, 10.03.2020.

Potrivit presei locale, un elev de clasa a X-a de la Hașdeu ar fi intrat în contact cu pacienta din Pârscov. Concret, elevul locuia în gazdă la femeia de 73 de ani diagnosticată cu COVID-19.

Autoritățile sanitare au demarat o anchetă epidemiologică care îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Fiul pacientei, partenera acestuia și un adolescent vor testaţi biologic, scrie Reporter Buzoian.

Pentru a elimina orice risc, autoritățile au decis închiderea Colegiului Hașdeu.

Sursa foto: bphasdeu.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Elevii din școlile speciale, trimiși în online la fel ca cei din școlile de masă. Mama unui copil cu autism: „Este absurd să ceri abilități digitale de la un copil cu handicap grav”

Ministerul Sănătății a respins solicitarea Ministerului Educației de a deschide școlile speciale și de a le permite copiilor de aici să vină fizic la ore, indiferent de scenariu. „Este absurd…
Vezi articolul