Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele pe care le-au primit elevii din Buzău la Matematică

80.188 de vizualizări
Foto: captură subiect
Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău au susținut marți, 21 noiembrie, proba scrisă la Matematică a simulării Evaluării Naționale 2024. Potrivit procedurii operaționale, proba a avut o durată de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi. Rezultatele de la simularea județeană vor fi comunicate pe 4 decembrie. Vezi mai jos subiectele și baremul de corectare.

Subiect – Matematică

Barem – Matematică

Rezultatele elevilor, potrivit procedurii

„(1) Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului national de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

(3) Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă;

(4) Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unității de învățământ.”

Pentru elevii cu cerințe educaționale speciale se asigură susținerea probelor “de examen adaptate în conformitate cu prevederile procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale (…)”, după cum se arată în procedură.


6 comments
  1. subiecte nivel clasa a patra. sa puna cineva subiectele de admire la liceu de prin anii 1987,88. sa vedeti ce stiau atunci copiii. fără tableta , fară chat gpt

    1. Erați mai bun la matematică , se pare că gramatica nu este punctul dumneavoastră forte 😅 , și nu văd cum Chat GPT sau orice alt tip de robot te-ar putea ajuta la un astfel de test , mai mult deranjează dacă îl folosești până în momentul testului pentru note sau lucruri de acest gen. Și m-am uitat , subiectele pe care dumneavoastră le menționați sunt adevărat , mai grele , dar împărțirea ar fi făcută relativ la fel , și diferențele făcute de o sutime-două sunt mult mai competitive

    2. Am vazut bacul pe care l-a dat domnul Ceausescu, acela era, intr-adevar, de clasa a patra. Se da mai greu la examen decat acel bac. De asemenea, pe unele site-uri gasiti subiecte de examen din 2007-2014. Personal, le-am facut si 100% le-as da pe acelea decat pe acestea. Spuneti ce vreti dumneavoastra, dar subiectele sunt mult mai grele si concurenta mult mai mare. Copiii se lupta pentru o sutime in ziua de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 17 lei per elev pentru activități în Săptămâna Verde, de anul școlar viitor. Elevii pot merge în excursii, la muzee sau la cinema pentru a vedea filme documentare despre mediu / Școlile trebuie să ceară banii printr-o cerere la Inspectorate, să utilizeze fondurile “eficient și responsabil” și să facă un raport privind banii primiți – proiect

Un elev are alocat în jur de 17 lei pentru activități din cadrul programului Săptămâna Verde, de anul școlar viitor, potrivit proiectului de metodologie, pus în dezbatere publică. Banii rămași…
Vezi articolul

Peste 1.000 de elevi din colegiile militare nu își primesc bursele din cauza că inspectoratele școlare blochează plățile, susține Ministerul Apărării Naționale: Nu avem bază legală pentru a finanța bursele, care se asigură prin finanțare specială din bugetul Ministerului Educației

Bursele școlare pentru peste 1.000 de elevi din colegiile militare ar fi blocate de inspectoratele școlare județene de care aparțin cele cinci licee cu regim militar ale Ministerului Apărării Naționale…
Vezi articolul

Google sprijină financiar programe de inteligență artificială în educație, în SUA: de la pregătire specializată pentru profesori, la reducerea decalajelor urban-rural pentru elevi, până la folosirea tehnologiei în dansuri

Conglomeratul Google a anunțat, recent, prin intermediul fundației sale Google.org, finanțări de 25 de milioane de dolari pentru o serie de programe nonguvernamentale care să sprijine profesorii și elevii din…
Vezi articolul