UPDATE Guvernul a decis suspendarea prezenței fizice și la grădinițele și școlile private, acestea pot face școală online. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial / Briefing de presă la ora 13:00

Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu la Guvern / Foto: gov.ro

Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile private, a început la o oră și jumătate întârziere față de la momentul anunțat.

Briefingul de presă la ora 13:00, cu Raed Arafat, anunțat de Guvern, va putea fi urmărit și pe Edupedu.ro.

Înainte a avut loc o nouă ședință a CNSU, potrivit anunțului Guvernului. Este vorba despre o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de urgență condus de premier pentru introducerea unor noi măsuri și pentru corectarea celor care au fost omise în Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, susțin sursele Edupedu.ro.

Hotărârea nr. 94 a CNSU, adoptată azi, nu cuprinde elemente noi pentru școli, ci excepții pentru prezentarea certificatului verde în anumite situații:

În noua hotărâre de guvern se va prelua articolul 8, alin. 1 din Hotărârea CNSU nr. 91 de vineri, cel omis, care permite momentan ca școlile și grădinițele private să poată chema elevii fizic la cursuri, în zilele cu record al numărului de infectări și internări, potrivit surselor citate.

Acel articol permite școala online în mediul privat, suspendând prezența fizică a elevilor și copiilor.

Reamintim că circa 115 mii de elevi și copii sunt în învățământul privat, potrivit INS, iar în cel de stat sunt 2,8 milioane. Aceștia din urmă sunt în vacanță timp de două săptămâni.

Articolul este în curs de actualizare

Exit mobile version