Șeful Inspectoratului Școlar Mureș, Sabin Pășcan, și-a dat demisia: Nu doresc să mai continui pe funcția de inspector general / Demisia nu are legătură cu descinderile DNA, spune acesta

Foto: Sabin Pășcan / Dumitrița Gliga - Facebook

Șeful Inspectoratului Școlar Mureș, Sabin Pășcan, și-a dat demisia, după cum a confirmat pentru Edupedu.ro. Demisia „nu are nicio legătură cu acele descinderi (DNA – n.red). Nu am fost restricționat în exercitarea funcției”. Acesta a spus că a anunțat Ministerul Educației în legătură cu decizia sa și că în acest moment se află în concediu de odihnă.

„Mandatul unui inspector general este până la 31 august. Practic, de la 1 septembrie, eu nu mai doresc să continui pe funcția de inspector școlar general. Ei au posibilitatea să-mi înceteze fie de la 1 septembrie și să dea altcuiva detașare, fie să înceteze după ce mă întorc din concediu de odihnă”, a declarat Sabin Pășcan pentru Edupedu.ro.

Acesta a mai spus că atribuțiile sale sunt preluate de către Niță Fănică, inspector școlar general adjunct: „Eu am transmis demisia către Ministerul Educației. În momentul în care eu mi-am depus demisia, aveam aprobat concediul până în data de 8 august. În această perioadă, atribuțiile sunt preluate de către inspectorul școlar general adjunct, domnul Niță Fănică. Din 8 august, Ministerul fie mă eliberează din funcție, fie mă lasă pe funcție până la 1 septembrie sau la 31 august.”

Procurori anticorupție de la Serviciul Teritorial Târgu Mureș al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mureș pe 25 iulie, după cum a confirmat săptămâna trecută, pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar general.

Cine este Sabin Pășcan

La fel ca toți inspectorii școlari generali din țară, Sabin Pășcan este și om politic. Și-a dat demisia anul trecut din PNL, când PSD a intrat la Guvernare și postul său revenea social-democraților la împărțirea deconcentratelor, așa că s-a înscris în PSD.

În luna iunie, Pășcan a fost acuzat de sindicate că ar fi făcut presiuni asupra profesorilor din județ, prin directorii de școli, să iasă din grevă, ca să încheie mediile elevilor. Acesta a negat acuzațiile: „nu este adevărat.”

Exit mobile version