Șeful Inspectoratului Școlar Mureș, Sabin Pășcan, și-a dat demisia: Nu doresc să mai continui pe funcția de inspector general / Demisia nu are legătură cu descinderile DNA, spune acesta

2.172 de vizualizări
Foto: Sabin Pășcan / Dumitrița Gliga – Facebook
Șeful Inspectoratului Școlar Mureș, Sabin Pășcan, și-a dat demisia, după cum a confirmat pentru Edupedu.ro. Demisia „nu are nicio legătură cu acele descinderi (DNA – n.red). Nu am fost restricționat în exercitarea funcției”. Acesta a spus că a anunțat Ministerul Educației în legătură cu decizia sa și că în acest moment se află în concediu de odihnă.
  • Inițial, informația referitoare la demisia inspectorului școlar general a apărut în presa locală.

„Mandatul unui inspector general este până la 31 august. Practic, de la 1 septembrie, eu nu mai doresc să continui pe funcția de inspector școlar general. Ei au posibilitatea să-mi înceteze fie de la 1 septembrie și să dea altcuiva detașare, fie să înceteze după ce mă întorc din concediu de odihnă”, a declarat Sabin Pășcan pentru Edupedu.ro.

Acesta a mai spus că atribuțiile sale sunt preluate de către Niță Fănică, inspector școlar general adjunct: „Eu am transmis demisia către Ministerul Educației. În momentul în care eu mi-am depus demisia, aveam aprobat concediul până în data de 8 august. În această perioadă, atribuțiile sunt preluate de către inspectorul școlar general adjunct, domnul Niță Fănică. Din 8 august, Ministerul fie mă eliberează din funcție, fie mă lasă pe funcție până la 1 septembrie sau la 31 august.”

Procurori anticorupție de la Serviciul Teritorial Târgu Mureș al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mureș pe 25 iulie, după cum a confirmat săptămâna trecută, pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar general.

Cine este Sabin Pășcan

La fel ca toți inspectorii școlari generali din țară, Sabin Pășcan este și om politic. Și-a dat demisia anul trecut din PNL, când PSD a intrat la Guvernare și postul său revenea social-democraților la împărțirea deconcentratelor, așa că s-a înscris în PSD.

În luna iunie, Pășcan a fost acuzat de sindicate că ar fi făcut presiuni asupra profesorilor din județ, prin directorii de școli, să iasă din grevă, ca să încheie mediile elevilor. Acesta a negat acuzațiile: „nu este adevărat.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul “masă caldă” din 2022-2023 în viziunea Ministerului Educației e un succes: Din 450 de școli, doar în 5 nu s-a implementat, spune Sorin Ion / Noul program „Masă Sănătoasă” era aplicat în primele 6 luni ale acestui an școlar în doar o treime dintre școlile selectate, arată studiul World Vision

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, spune că în anul școlar trecut, dintre cele 450 de școli selectate pentru programul masă caldă, doar 5 nu l-au implementat. Declarația…
Vezi articolul

INFOGRAFIC Cum arată şcoala în “viziunea Andronescu”. Redenumirea claselor şi eliminarea Evaluării Naţionale de la clasa a IV-a, singura care monitoriza sistemul de educaţie

Renunţarea la denumirea “clasa pregătitoare”, dar şi noua structură a învăţământului primar, învăţământului gimnazial sau a celui liceal, anunţate de Ecaterina Andronescu şi susţinute de documentele puse în dezbatere publică,…
Vezi articolul

Aproximativ 600 persoane din Harghita și Covasna, care au abandonat școala au revenit la cursuri printr-un proiect european / Merg la școală părinți și copii din aceeași familie sau părinți, bunici și nepoți

Un proiect al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Harghita finanțat din fonduri europene a readus la cursuri 602 persoane care abandonaseră școala sau nu terminaseră educația obligatorie, scrie Agerpres. Unii dintre…
Vezi articolul

BREAKING Peste 54.600 de contestații au fost depuse la BAC 2023. Aproape 51.650 de lucrări au fost corectate greșit / La Limba română sunt 300 de lucrări ale căror note au fost modificate cu peste un punct și jumătate

Peste 54.600 de constatații au fost depuse la examenul național de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educației. Acesta este al treilea an cu cel mai mare număr de contestații din ultimii…
Vezi articolul

Universitățile să se adapteze pentru instrumentele de inteligență artificială, chiar dacă pun multe probleme: ele oferă numeroase beneficii posibile, iar interzicerea lor ar fi inutilă / Folosirea AI să fie declarată în activitățile academice și restricționată selectiv – poziția oficială a Asociației Universităților Europene

ChatGPT și alte instrumentele bazate pe inteligență artificială, care au ajuns în ultima perioadă la dispoziția publicului larg, ar trebui să fie adoptate într-o manieră “eficientă și adecvată” la nivelul…
Vezi articolul