Belgia renunţă la restricţiile impuse de pandemia de COVID-19

229 de vizualizări
Alexander De Croo / Foto: Facebook.com
Belgia a ridicat luni practic toate restricţiile care se aplicau împotriva noului coronavirus, precum limitele impuse programului de funcţionare a restaurantelor sau a barurilor, prezentarea certificatului verde sau a măştilor sanitare în majoritatea spaţiilor închise, relatează EFE preluată de Agerpres.

Premierul belgian, Alexander De Croo, comunicase deja vineri la o conferinţă de presă aceste relaxări şi anunţase renunţarea la prezentarea certificatului sanitar pentru a accede în localuri, la concerte, discoteci sau cinematografe.

Începând de luni, nu va mai exista un program obligatoriu de închidere pentru localurile nocturne sau restaurante şi se elimină restricţiile pentru numărul limitat de persoane în sălile de teatru sau la evenimente.

Măştile vor rămâne obligatorii doar în transportul public, spitale sau reşedinţele pentru vârstnici, însă utilizarea lor nu mai este obligatorie în rândul personalului localurilor, elevilor din ciclul secundar şi clienţilor din magazine.

Totuşi, se recomandă utilizarea măştilor pentru persoanele din categoriile de risc la COVID-19, precum şi în rândul populaţiei în general în spaţiile închise aglomerate, sau în exterior unde nu se poate respecta distanţa de 1,5 metri, relatează Agerpres.

De asemenea, din 11 martie se renunţă la aşa numita ‘fază federală’ de gestionare a pandemiei, ceea ce înseamnă că regiunile îşi recuperează autonomia privind orice măsură sanitară pe care o consideră necesară.

‘De săptămâna viitoare nu vom mai fi în situaţie de urgenţă sanitară şi se pune capăt fazei federale a planului naţional de urgenţă. Pe 13 martie se împlinesc doi ani de fază federală. Este un simbol de rezilienţă şi de perseverenţă a noastră, în faţa unei pandemii care ne-a lăsat puţine momente de respiro’, a subliniat premierul De Croo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

USR cere o perioadă mai mare de dezbatere publică de 10 zile, pentru legile Educației / Vom susţine în Parlament amendamentele preluate de la societatea civilă, părinţi, elevi şi studenţi, spune senatorul Ștefan Pălărie

Proiectele legilor Educaţiei făcute publice luni “cuprind multe compromisuri politice”, sunt nefundamentate și au nevoie de modificări radicale, a precizat senatorul Ștefan Pălărie într-o scurtă conferință de presă la Parlament.…
Vezi articolul