Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza: „Fiecare măsură şi fiecare sacrificiu cerut se fac cu gândul la deschiderea şcolilor, care va marca adevăratul sfârşit al izolării”

2.023 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Autoritățile italiene spun că vor face toate „sacrificiile necesare”, printre care se numără și măsura de a închide discotecile și barurile noaptea, pentru a opri o relansare a pandemiei și a garanta, astfel, deschiderea şcolilor la mijlocul lunii septembrie, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, transmite Agerpres.ro.

„În mai puţin de o lună, trebuie să redeschidem şcolile şi universităţile în deplină siguranţă. Şi nu putem să greşim (…) Acest lucru va depinde de comportamentul nostru, iar toată lumea, începând cu tinerii, trebuie să fie conştientă de asta”, a declarat Speranza într-un interviu pentru La Repubblica.

Printr-o ordonanţă semnată duminică seară, Italia a închis discotecile şi a toate locurilor de distracţie nocturne, impunând purtarea măştii seara în spaţiile publice aglomerate.

„Este un sacrificiu, dar este inevitabil pentru a face faţă provocării reprezentate de deschiderea şcolilo. Din păcate, trebuie să ţinem cont de un fapt: vârsta medie a persoanelor infectate în ultimele săptămâni a scăzut spectaculos (…) De aceea şi necesitatea de a transmite un semnal”, a adăugat Roberto Speranza.

Ministrul Sănătății a spus că nu vrea să îi „criminalizeze pe tineri”. „Dimpotrivă, eu le cer lor o mână de ajutor: sprijiniţi-ne pentru a ţine contagiunea sub control”, i-a rugat ministrul pe tineri.

Prima ţară din Europa care a fost lovită de pandemie, Italia a înregistrat până acum 254.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 35.0000 de morţi. De la intrarea în starea de urgență în luna martie, Italia nu şi-a mai redeschis şcolile, iar relaxarea restricțiilor s-a făcut lent și cu mare atenție.

„Situaţia din Italia este net mai bună decât cea din majoritatea ţărilor europene, astăzi fiind înregistrate mai puţin de 500 de cazuri (zilnice), comparativ cu 3.000 în Franţa şi Spania. Însă tendinţa de reînmulţire a contagiunilor ne obligă să ridicăm, fără alarmism, nivelul de atenţie. Nu putem eşua în privinţa şcolilor, iar fiecare măsură şi fiecare sacrificiu cerut se fac cu gândul la deschiderea şcolilor, care va marca adevăratul sfârşit al izolării”, a adăugat el Speranza.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor. De la 1 ianuarie 2021, recunoașterea academică și profesională nu va mai funcționa ca în cazul statelor UE

Ministerul român al Educației le recomandă “cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor”, pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție. De la 1 ianuarie 2021,…
Vezi articolul

Reglementarea accesului în universități pe bază de Certificat verde și un cadru legislativ pentru predare online și hibridă pe termen lung – cerute de marile instituții de învățământ superior din România

Consorțiul Universitaria, ce include cele mai mari universități din România, cere autorităților să asigure cadrul legislativ pentru accesul în universități pe bază de Certificat verde, dar și pentru învățământul online…
Vezi articolul