Manualul de Matematică scris de NASA. Problemele Terrei în opționale pentru clasele VI – XII

1.882 de vizualizări
SURSA: NASA
Specialiștii Agenției Spațiale Americane scriu și manuale. Fac asta prin programe deja puse la punct de mulți ani, iar unele dintre manualele lor sunt folosite în toată lumea de către micii pasionați de astronomie, fizică sau matematică. Unul dintre manuale, cel de liceu, este recomandat profesorilor Finlandezi într-un program recent, numit Teacher’s Climate Guide.

Programul a fost gândit special pentru a oferi informații despre schimbările climatice pentru fiecare subiect din curriculum-ul finlandez. De exemplu în domeniul Matematică, apare manualul NASA de ”Matematica Pământului” pentru clasele 9-12.

Cei de la NASA au și manuale auxiliare cu probleme de matematică și fizică pentru clasele mai mici, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, pe care le puteți găsi aici.

Legat de prgramul finlandez de predare a lecțiilor despre schimbările climatice, cei de la UNESCO spun că unul dintre elemente este o inovație în materie de predare. Este vorba despre un joc prin care un tânăr este trimis în anul 2044 printr-o mașină a timpului pentru a rezolva problemele climatice. Jocul se numește “Possible World” și este creat de Ilmari Project.

FOTO: NASA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect…
Vezi articolul

Academia Română: Adaptarea școlii la digital e o necesitate, dar online-ul e doar complementar educației directe și nu e o opțiune pentru preșcolari și școala primară / Precauție față de posibilele modele străine

Revoluția digitală este un fenomen care transformă școala, iar adaptarea la tehnologiile informațiilor și comunicațiilor este o necesitate și nu poate fi evitată, arată Academia Română într-un “Punct de vedere…
Vezi articolul

Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2024. Primii 40 de participanți au trecut în etapa finală de la București, desfășurată în aceleași zile cu Olimpiada pentru elevii de liceu – regulile de concurs

Primii 40 de participanți la ediția 2024 a Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC) au trecut în etapa finală a competiției, potrivit rezultatelor centralizate de organizatori. Aproape 400 de elevi…
Vezi articolul