Fondatorul platformei Școala Informală de IT anunță lansarea unei francize internaţionale

302 vizualizări
Şcoala Informală de IT, o platformă de educaţie non-formală în domeniul IT, va lansa o franciză disponibilă internaţional, a declarat Răzvan Voica, directorul general şi cofondatorul SIIT, citat de Agerpres, potrivit G4Media.ro. Acesta spune că franciza ar putea fi gata până la finalul anului, dar costul nu a fost încă stabilit.

Şcoala Informală de IT a fost lansată în 2013, la Cluj, iar în prezent este o comunitate formată din zeci de mentori la nivel naţional, care au pregătit peste 3.000 de cursanţi. Nivelul mediu de acceptare la cursuri este de 40%, potrivit agenției de presă.

Peste 80% dintre participanţii la cele 27 de cursuri organizate de Şcoala Informală de IT au intrat sau au revenit în piaţa muncii după absolvire, indiferent de domeniile de activitate din care proveneau iniţial – construcţii, medicină, sistem bancar, actorie, filosofie sau teologie, spun reprezentanții acesteia.

Cursurile SIIT se desfăşoară în şase hub-uri dezvoltate la nivel naţional în Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Craiova, sub îndrumarea a 100 de practicieni – mentori şi sunt structurate pe trei niveluri: iniţiere, pregătire şi specializare în IT, scrie G4Media.ro.

Sucursala SIIT Bucureşti şi-a început activitatea acum trei ani. În cei trei ani de activitate, HUB-ul din Bucureşti a pregătit peste 600 de absolvenţi.

Cursanţii pot să aleagă din 27 de programe educaţionale, iar după absolvirea cursului introductiv sunt consiliaţi, conform abilităţilor tehnice şi non-tehnice pe care le deţin. Preţul este de 250 de euro pe lună, iar cursurile pot dura până la 6 luni. Pentru 2018, compania ţinteşte o cifră de afaceri de un milion de euro şi un nivel al profitabilităţii de 8%.

Foto: scoalainformala.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Datele obținute din răspunsurile elevilor, la testarea standardizată, „vor fi publice, nu sunt proprietatea cuiva, unui privat”, spune ministrul Educației: Rezultatele sunt folosite și la nivel de sistem pentru fundamentarea deciziilor ministerului educației

Datele „vor fi publice, nu sunt proprietatea cuiva, unui privat”, spune ministrul Educației despre rezultatele testării strandardizate programată în 329 de școli la începurtul lunii iunie, într-un răspuns la criticile…
Vezi articolul

VIDEO Avem o urgență de tip demografic, susține Ligia Deca: Dacă trendul actual se păstrează, populația României ar putea scădea sub 16 milioane de locuitori în anul 2050. Nu ne putem permite să pierdem niciun copil

Nu ne putem permite să pierdem niciun copil, ne dorim ca fiecare dintre ei să devină cetățeni activi, a declarat Ligia Deca, consilierul președintelui Iohannis pe Educație, la prima ședință…
Vezi articolul