Impact puternic al nivelului de educație al părinților asupra situației materiale a copiilor: România are cea mai mare rată din UE a copiilor din familii care se confruntă cu lipsuri – 85%, mai mult decât dublul mediei europene

862 de vizualizări
Foto: Eurostat
În 2021, 39% dintre copiii din UE care trăiau în gospodării cu un nivel de educație scăzut (cel mult învățământul secundar inferior) au fost afectați de lipsuri materiale, în comparație cu 4% în cazul copiilor din gospodării cu un nivel de educație superior (învățământ terțiar), scrie G4Media.ro.

În 10 țări din UE, peste jumătate dintre copiii din gospodăriile cu un nivel de educație mai scăzut s-au confruntat cu lipsuri materiale, cele mai mari procente fiind înregistrate în România (85%), Bulgaria (83%) și Ungaria (78%). Între timp, cele mai mici rate au fost înregistrate în Polonia (9%), Germania și Estonia (16% fiecare), potrivit datelor publicate luni de Eurostat.

În rândul gospodăriilor în care părinții aveau studii superioare, cele mai mari rate de deprivare materială a copiilor au fost înregistrate în Grecia (16%), Bulgaria (12%) și Cipru (10%). Cele mai mici rate au fost înregistrate în Slovenia (aproape 0%), Cehia, Suedia și Polonia (toate 1%).

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Personalități rome contemporane au devenit personaje în povești pentru copii, printre care și Connect-R / Au fost distribuite 1800 de exemplare în 450 de grădinițe, iar cărțile sunt disponibile gratuit în format digital

Ștefan Mihalache (Connect-R), Nicoleta Bițu, Sorin Sandu și Loredana Mihaly sunt cele patru personaje de poveste care au devenit personaje în cărți pentru copii, scrise de 9 tineri autori în…
Vezi articolul

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul