2022 va fi Anul Smaranda Brăescu – 90 de ani de la recordul mondial la parașutism

718 vizualizări
Smaranda Brăescu / Foto: Historia
Prima parașutistă și a treia aviatoare a României, Smaranda Brăescu, va fi celebrată anual, începând cu 2022, după ce Camera Deputaților, for decizional, a adoptat Legea pentru instituirea anului 2022 ca Anul Smaranda Brăescu, scrie culturaladubă.ro.

„Se instituie anul 2022 ca Anul Smaranda Brăescu, pentru celebrarea împlinirii a 90 de ani de la stabilirea recordului absolut la parașutism, la data de 19 mai 1932, de către aviatoarea Smaranda Brăescu. 

Începând cu anul 2022, pentru a marca personalitatea aviatoarei Smaranda Brăescu, se pot desfășura anual ceremonii, în datele de 19 mai și 2 octombrie, care pot fi organizate de autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin derularea unor programe și manifestări cu caracter cultural sportiv, în colaborare cu organizații neguvernamentale”, se precizează în legea votată de Parlament, care a fost trimisă pe 27 decembrie Președintelui României pentru promulgare.

Citește mai mult despre Smaranda Brăescu și despre momentul istoric pe Cultura la Dubă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Senatorul Ștefan Pălărie le cere explicații premierului și ministrului Educației, după ce Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani / Asta e viziunea contabilă și lipsită de orice leadership a guvernanților. Este un mare semnal de alarmă

Guvernul României a aprobat prin Programul de Convergență, ca până în 2070, statul român să aloce 2,4% din PIB pentru Educație, iar planul urmează să fie trimis la Comisia Europeană.…
Vezi articolul