Sfaturi pentru a diminua frica în momentul examenului, de la psihologul școlar Diana Ioaneș

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

În cazul în care, în ziua examenului, candidații au anxietate, atacuri de panică, acea frică paralizantă în momentul în care primesc subiectul în față, atunci trebuie să se concentreze pe respirație, să inspire și să expire lent pentru a diminua din frică, să bea apă și să nu uite că tot ce au învățat nu este uitat, trebuie doar să își creeze o stare psihică mai liniștită pentru a accesa informația din memorie, a explicat pentru EduPedu.ro psihologul școlar Diana Ioaneș. Mai jos, sfaturile punctuale pentru momentele de frică:

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Calendarul bacalaureatului 2021:

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep luni, pe data de 28 iunie, cu Limba și literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), care se susține la Matematică sau la Istorie. Pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 1 iulie – cea de Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale. 

Aici puteți citi sfaturile profesoarei Ecaterina Stanca, pentru examenul de Limba română, dar și ce să faci în ziua dinaintea examenului – câteva sugestii de la psihologul Ioana Podină pentru tinerii care încep luni Bacalaureatul.

Ghidul OFICIAL al Bacalaureat 2021, făcut de Ministerul Educației este aici.

Citește și:
Sfaturi pentru părinți de la psihologul școlar Diana Ioaneș: Înainte de examenul de Bacalaureat, adolescentul trebuie încurajat / Fără certuri în familie, fără amenințări

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version