Simulare BAC Matematică 2024. Candidații pot folosi creionul și instrumente de desen la examenul de marți, 5 martie / Cel puțin un capitol a fost exceptat din programa de Bacalaureat, în funcție de profil

Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com

Elevii de clasa a XII-a vor susține marți, 5 martie, proba obligatorie a profilului cin cadrul simulării de Bacalaureat: la matematică pentru elevii de la real și tehnologic și istorie pentru cei de la profil uman. La proba de matematică este permisă folosirea instrumentelor de desen precum rigla și echerul și creionul negru pentru desene, după caz, potrivit metodologiei de organizare.

Citește mai jos în articol despre:

Proba începe marți la ora 09:00, iar candidații pot intra în săli pe baza unui act de identitate, după ce își depozitează bagajele conform traseului organizat în centrul lor de examen.

Elevii vor putea ieși din sălile în care au fost repartizați cel mai devreme după o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările, potrivit procedurii, adică de la ora 10:30. Subiectele vor fi distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare la ora 9. La final, lucrarea va fi scanată la catedră de profesorii asistenți de față cu aceștia, pentru a fi încărcată în platforma de corectare digitalizată.

Edupedu.ro a scris că simulările încep de luni, 4 martie, cu proba de Limba și literatura română, obligatorie indiferent de profil. Citește aici care sunt pașii pentru un candidat în ziua simulării și ce este diferit în procesul de organizare a simulării odată cu introducerea corectării digitalizate. De exemplu, colțul negru de pe prima pagină nu se mai sigilează – mai mult.

„Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, se arată în metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat din anul 2010, care stă la baza desfășurării BAC 2024 și a simulării din acest an.

„(1) Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele “Matematică” și “Geografie”, candidații pot să utilizeze instrumente de desen”, mai prevede aceeași metodologie la articolul 59.

Cel puțin câte un capitol a fost exceptat din programa completă de BAC 2024 la Matematică

Conform programei pentru simularea examenului de BAC, sunt eliminate mai multe conținuturi la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, dar și la celelalte discipline, reglementează ordinul ministrului educației nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

De exemplu, pentru elevii de la Matematică-Informatică, sunt exceptate pentru această simulare capitolul „Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ”, capitolul „Aplicații ale integralei definite” și o parte din capitolul „Integrala definită”.

La Matematică – Mate-Info au fost scoase următoarele:

La Matematică – Științele Naturii:

La Matematică – Tehnologic:

La Matematică – Pedagogic:

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:

DOCUMENT Procedura de organizare a simulării de BAC 2024:

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor.

La simularea Evaluării Naționale 2024 pentru elevii de clasa a VIII-a, rezultatele s-au comunicat pe 23 februarie în unele cazuri sau pe 26 februarie, luni, pentru elevii care erau cu câteva zile înainte în vacanța mobilă. Profesorii au discutat apoi pe marginea lucrărilor cu elevii și părinții după ce borderourile au ajuns în școli, marți, 27 februarie, potrivit surselor Edupedu.ro.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie 2024:

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Amintim că Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie – calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024:

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Foto: © Oliver Sved | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Simulare BAC 2024. Proba de Limba și literatura română începe luni la ora 9. Candidații intră în săli până la 8.30 pe baza unui act de identitate și pot tăia pe lucrare cu o linie simplă dacă greșesc – procedura de desfășurare
Exit mobile version