Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. Notele elevilor de clasa a VIII-a vor fi comunicate pe 23 februarie. Comisia de examen transmite profesorilor să discute pe lucrări cu elevii abia după finalizarea corectării în toată țara – surse

135.354 de vizualizări
Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com
Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale (EN VIII) 2024 pentru elevii de clasa a VIII-a vor fi comunicate acestora vineri, 23 februarie, prevede calendarul de organizare a simulării. Profesorii ar urma să discute pe marginea lucrărilor, corectate în premieră digitalizat, după ce tot procesul de notare este finalizat la nivel național, potrivit surselor Edupedu.ro.

Aproximativ 24.000 de profesori asistenți și peste 12.000 de evaluatori au fost implicați la simulare, potrivit ministrei Ligia Deca.

Un profesor are de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, inclusiv de acasă, potrivit procedurii Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate.

Conform calendarului simulării EN VIII 2024, vineri, 23 februarie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală. De menționat că elevii din 25 de județe și București au vineri, 23 februarie, ultima zi de vacanță mobilă. Potrivit surselor Edupedu.ro, profesorilor li s-a transmis prin inspectoratele școlare județene, de la comisia națională de examen, să discute pe lucrări cu elevii abia după finalizarea corectării în toată țara.

Mai exact, rezultatele simulării se vor transmite spre centrele de examen vineri și, mai departe, spre unitățile de învățământ arondate centrului respectiv, pentru a fi prezentate si discutate cu fiecare elev, a transmis comisia responsabilă cu organizarea simulării, conform acelorași surse.

Aproximativ 2% dintre lucrări au mai rămas de corectat, conform acelorași surse, pentru că mai mulți profesori și-au ales zile de concediu în vacanța mobilă trecută (județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare) sau în cea curentă (București și 25 de județe). În același timp, în mai multe județe profesorii au reclamat presiuni din partea inspectoratelor școlare pentru terminarea mai devreme a corectării față de termen, spun surse pentru Edupedu.ro.

Profesorii au acces la lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, conform procedurii. Secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion a declarat pe 9 februarie la TVR că rezultatele și modul de rezolvare se discută cu elevii cu lucrările pe masă și cu borderourile de corectare, în format digital.

Sorin Ion a explicat, la emisiunea Info Edu, pe 7 februarie, de ce nu se trec în catalog notele elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024: „Nu este foarte corect să treci în catalog, în rubrica notelor de la clasa a VIII-a, o notă care reflectă inclusiv cunoștințe de clasa a V-a”.

Procesul de corectare digitalizată prevede scanarea lucrărilor în sălile din centrele de examen, urcarea lor pe platforma de corectare digitalizată și repartizarea lor către profesori din toată țara, fără să fie din județul de origine al candidatului, în vederea notării. Corectarea digitalizată la nivel național a fost pilotată la Bacalaureat 2023 – sesiunea de toamnă și ar urma să continue în acest an la simulările de Bacalaureat, examenele propriu-zise și chiar și la concursurile/examenele profesorilor, potrivit ministrei Educației.

Ce subiecte au primit elevii la simularea EN VIII 2024

Vezi și: Profesorul Liviu Papadima, despre subiectele la limba română de la simularea Evaluării Naționale 2024: Verifică algoritmi pe care copiii îi deprind cu ajutorul meditatorilor, decât să intre în esența problemei, să fie capabili să înțeleagă ce citesc și să se exprime logic

Vezi și: Profesorul Cătălin Ciupală, despre subiectele la matematică de la simularea Evaluării Naționale 2024: Au fost bine gândite. N-aş dori ca mediocritatea să se răsplătească cu peste nota 9.50

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024:
  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

Simularea pentru Bacalureat 2024 are loc în perioada 4-7 martie, conform calendarului oficial.

Foto: © Yuri Arcurs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Profesorii au acces la lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, conform procedurii. Sorin Ion: Rezultatele și modul de rezolvare se discută cu elevii cu lucrările pe masă și cu borderourile de corectare, în format digital
Corectarea lucrărilor la simularea Evaluării Naționale 2024. Sorin Ion: Pe fiecare lucrare pot ajunge să corecteze și 8 profesori diferiți, dacă diferența între note este mai mare de un punct / Nu poți greși, în sensul că dacă un subiect este punctat cu maximum 5 puncte, nu o să poți pune niciodată 6, pentru că nu poți trece mai departe
Rezultatele simulării de la Evaluarea Națională 2024, anunțate peste 16 zile. Paradoxul „digitalizării” concepute de Ministerul Educației – avem cel mai mic număr de lucrări de corectat pentru un profesor și cel mai mare timp stabilit pentru evaluarea acestora
Simularea Evaluării Naționale 2024 se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba maternă
Sorin Ion, despre subiectele de la matematică la simularea Evaluării Naționale: Subiectele sunt așa cum trebuie să fie niște subiecte la un examen național
Platforma pe care au fost urcate lucrările scanate ale elevilor a funcționat fără blocaje în a doua zi a simulării Evaluării Naționale 2024, anunță Ministerul Educației

18 comments
  1. Astazi este 23 februarie si nici pana la aceasta ora copilul meu nu a aflat rezultatele la simulare.
    Oare chiar nimeni nu este responsabil pentru aceste intarzieri?
    Am vazut centralizarea notelor facuta de Ministerul Educatiei – la matematica 57.63 note sub 5.
    Domnilor profesori de matematica, nu va este rusine de modul in care predati matematica in scoli? Probabil ca nu, altfel cum v-ati mai umple buzunarele cu banii de pe meditatii?

  2. Buna ziua. Cum poate fi sigur copilul ca nota primita este a lui, daca simularile au fost secretizate la momentul publicarii pe platforma? Pe langa acest subiect, de ce copii si parintii nu pot vedea lucrarile? Ce au facut, unde au gresit si ce au facut bine? Dirigintele de la clasa doar comunica notele si atat. Vreau dovada ca nota este a copilului pe simularea sa. Daca are cineva un raspuns, as vrea sa mi se ofere. Multumesc.

  3. Cea mai jalnică metodă de a face și profesorii să piardă timpul și elevii să se plictisească! Cum adică ‘discuții individuale’?ceilalți elevi din clasă ce fac atunci când au loc aceste discuții? Păi exista ore suplimentare de ‘consultații individuale’? Nu! Acest timp va fi luat tot din orele la care ‘materia’ va fi predată apoi pe repede înainte ca să fie recuperată cantitativ… o tâmpenie ați făcut! Să vă fie rușine! Puneți codurile și afișați rezultatele pe site ca așa este mult mai logic, eficient și corect!

  4. Oare ce inseamna pentru Ministerul Educatiei digitalizarea asta, ca vad ca am digitalizat tot mai putin comunicarea catre “utilizatorul” final pe care o va face la clasa prin profesori, “anonimizat”?
    In graba lor nebuna pentru o “Romanie educata” ascundem mai degreaba gunoiul sub presul digitalizarii.
    Ne vom uita asadar, pe site, la ora 13 la o poza frumoasa cu cocluziile trase de ei si dupa ce incepe scoala saptamana viitoare asteptam copilul sa ne comunice nota de la limba romana dupa ora de romana si pe cea de la matematica dupa ora de mate dupa care facem noi o medie impreuna si vedem pe site cam pe unde stam. Grozav!!
    Poate ca de fapt scopul acestei pseudodigitalizari este pur si si simplu observarea subiectelor care dau batai de cap copiilor mai slab pregatiti si modificarea subiectelor astfel incat sa le asigure o promovabilitate mai mare avand grija totodata sa nu incurajeze “mediocritatea” cu note peste 9,5. Asta am inteles eu din ce ne-a comunicat pana acum in aceste 16 zile scurse domnul Sorin Ion, secretar de stat in Ministerul Educatiei.
    Speram ca macar notele de la Evaluarea finala sa ne fie comunicate pe site.

  5. Rugam presa sa insiste pe vulnerabilitatea acestui sistem. Lucrarile nu se secretizeaza! Faptul ca se spune ca prima pagina e inegrita de sistem este dovada ca tot “sistemul” o poate face vizibila. Orice Admin poate desecretiza lucrarea si se poate sti a cui este. Nu e corect ce se intampla! Pana la urma este un concurs! Sa prezinte MEN public rezultatele unui audit de securitate al platformei, independent, si abia apoi ii vom crede. Isi bat joc de copiii nostri. Frauda se ascunde sub numele de digitalizare.

  6. Bună ziua!
    Dacă rezultatele copiilor vor fi comunicate la scoala, atunci de ce li s-a mai dat codul unic de identificare?
    O mare idioțenie!

    1. Deși este revoltător ceea ce se întâmpla azi (cel mai bun exemplu despre in ce tara trăim), totuși, nu ar fi de bun simt ca măcar școală sa trimită/afișeze/comunice un anunț ca, din vina imbecililor de la minister, nu pot comunica rezultatele azi? Întreb, nu ar fi acesta un gest de bun simt si responsabilitate? Școală are numai drepturi! Obligatii, nu! Ne mai lasă pe noi părinții, dar si pe copii, sa ne smulgem parul din cap un week-end. Ce bătaie de joc!
      Si presa, obedienta, nu reclama absolut nimic. In orice alta tara, civilizată, la ora 9 ar fi ieșit un reprezentant al Ministerului Educației sa spună presei CEVA, orice. Despre ce se întâmplă azi. Dar nici presa nu întreabă nimic. Se mulțumesc redacțiile cu ce vine mura in gura.

  7. sindicatele au dovedit din plin ca sunt incapabile, iar liderii sindicali vanduti . dar in inspectorate , inspectorii generali sunt chiar varza? ei au si partidele in spate. cum ii pot lasa pe incompetentii de la minister nederanjati? cum sa lasi mizeria asta cu scanarea sa continue?

  8. timiterea unei poze scanate din stanga in dreapta nu e digitalizare. consumul de hartie s-a triplat.birocratizarea la fel. nu mai ajung usile la cata hartie trebuie lipita pe usi. nimeni nu o sa mai poata controla nimic. fraudarea va fi maxima. nu poti sa mai vezi ca ai 100 de lucrari din acelasi centeru de examen cu aceeasi greseala ,fraudate. evaluatorii slabi vor ramane in sistem. gunoiul se va baga sub pres. si cel mai rau a fost inlocuita o aplicate care functiona cu o aplicatie jalnica, nefuntionala , inutila. pe banii nostri . ministerul invatamantului e cel mai important minister, alaturi de cel al sanatatii. ar trebui ca invayamantul sa treaca prin csat. mai mult ca sigur cei care au implementat prostia asta cu digitalizarea au dosarele factute. dar stilul asta pur romanesc , ii tinem pe functii pe incompetenti si corupti pana la noi ordine si apoi scoatem dosarul trebuie sa inceteze.

  9. Ce să discuți pe masa? E cumva la piață?
    La titularizare se discuta cumva cu lucrările pe masa și nu știm încă?

    Căutarea lucrărilor de hârtie va scoate la iveala erorile imense la corectura online care vor face sacnu corespundă punctajele cu scrisul

    In plus nu sunt alocate în planificare ore de discutat și negociat lucrări naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe online

Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…
Vezi articolul
Trecerea în online, elev plictisit la ore.

Plângere împotriva Ministerului Educației și Guvernului la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru discriminarea elevilor din școlile publice, prin vacanța forțată

Trei organizații neguvernamentale au depus plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva mai multor autorități, pentru “discriminare inacceptabilă” între elevii din sistemul public “privați de dreptul la educație” prin…
Vezi articolul

BAC 2024 Competențe la Limba franceză. Sfaturi pentru candidați de la profesoara Mihaela Bondoc: La proba audio, dacă nu reușiți să răspundeți la o întrebare, rămâneți concentrați pe firul discuției

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024 pot extrage informații care să le vină în sprijin, pentru rezolvarea probei de competențe la limba franceză, din contextul prezentat în textele suport sau…
Vezi articolul