Platforma pe care au fost urcate lucrările scanate ale elevilor a funcționat fără blocaje în a doua zi a simulării Evaluării Naționale 2024, anunță Ministerul Educației

9.683 de vizualizări
Foto: captura ISJ Covasna
La proba scrisă la Matematică de la simularea Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor, pentru a fi corectate, a mers mai bine ca în prima zi. Ministerul Educației anunță, într-un comunicat de presă că funcționarea a fost „conform standardelor”. Anunțul vine după ce luni, la prima probă scrisă a simulării, profesorii asistenți au reclamat blocaje și timpi de așteptare mari.

„Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor”, potrivit instituției. 

Conform surselor Edupedu.ro, au fost probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024. Profesorii asistenți au fost îndrumați să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu.

Luni la ora 15 Ministerul Educației a negat informațiile conform cărora ar fi fost blocaje, dar a admis că „a funcționat în parametri optimi cu excepția unui scurt interval” de 20 de minute.

Încă din luna decembrie 2023 ministrul Educației a anunțat că a simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată.

Pe 29 iunie, anul trecut, Edupedu.ro scria că evaluarea digitalizată a lucrărilor la examenele naționale va fi făcută, de acum încolo, pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației de la compania care a anul trecut a pus gratuit la dispoziție platforma folosită în pilotare. Tot atunci, secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, spunea că „sistemul poate fi utilizat în orice fel de examene, iar partea hardware – inclusiv în activități didactice”.

Săptămâna trecută același secretar de stat a explica, în emisiunea Info Edu de la TVR Info, care sunt procedurile de scanare, cele de evaluare pe calculator și Ministerul Educației a dat chiar un ghid cu răspunsuri la câteva întrebări frecvente.


11 comments
  1. E cu morcovul in fund Sorin ion asta, daca nu merge acceptabil treaba îl bubuie aia care vând aparaturi că nu le ies bani destui.

    Cred că abia așteaptă să și ia un post călduț prin vreun consiliu județean și să lase paranghelia de la minister unde toti îl înjură.

    Cât de imbecili să fiți sa corectați niste poze dintr-o rețea și să ziceți că e evoluție asta și că nu se fac fraude? Fraudele sunt cel mai ușor în sistemele digitale pt cine cunoaște bineînțeles.

  2. Ba a picat la ora 5, când am încercat să mă loghez pentru a corecta. Plus că unii colegi nici nu au primit nici în timpul zilei coduri de acces când le solicitau. Nici cei de la Inspectorate n-au habar despre mirobolonta platformă. Și mâine intră și colegii de la matematică pe minunea nemaivăzută. E praf această platformă. Își bat joc de noi. Cine naiba a făcut această mizerie de platformă care nu suportă un trafic atât de mic? Noi să stăm să păzim platforma când merge și să corectăm? Și ore, și să ne rugăm lui Dumnezeu să meargă? Cine ia niște bani mulți pe stresul și munca fraierimii.

  3. E ușor sa fim cârcotași, inloc sa apreciem ca se face ceva util și bun, cine nu este implicat în activitate e ușor de pe margine sa spună ca a fost problema ca se vrea sa se fraudeze și asa mai departe dar realitatea este alta privita și din interior, sau eliminat multe harti de facut, problema corecturile care puteau corecta lucrările scrise în alta limba și în acel județ nu erau de acea specialitate, greșeală umana la adunat și multe alte lucruri utile, majoritatea celor care au corectat le place acest sistem de corectare online chiar și persoane care mai au un an pana la pensie le place dar important ii sa vrem acel lucru, asa ca apreciați ceea ce se face nu mai fiți rai ca se fraudează și asa mai departe, veniți voi și lucrați la un examen sa vedeți ce munca implica și apoi puteți spune mai multe e ca și mersul pe bicicleta din exterior e ușor dar când va urcați pe bicicleta pare cam greu. toate cele bune.

  4. In scolile unde s-a spus ca nu a mers internetul cateva ore si nu se putea incarca – oare nu cumva au lucrat cadrele supraveghetoare si au completat pe lucrarile elevilorca sa le creasca nota – o modalitate excelenta de frauda.

    1. ba da,fix asta au făcut amărâții aia care nu se mai vedeau plecați acasă…sa stea să crească nota unor pierde vara!

    2. Nu este posibil acest lucru,deoarece scanerul fotografiază fiecare pagina în parte, iar fiecare copil are o scriere specifica. În plus, înainte de a începe scanarea, elevul semnează intr-un tabel în care sunt specificate numărul de pagini pe care le-a scris.

  5. Normal.
    Fiindcă au fost ssubiecte grele la matematică, elevii au ieșit după o oră din sală.Marea majoritate . Așa că au fluidizat in felul acesta urcarea lucrărilor pe platformă. Nu s-a mai aglomerat pe final, că la limba română.

  6. Și ce mai anunță onor ministerul?
    Au anunțat ca fiecare evaluator va primi 50 de lucrări dar, surpriză, am primit 92. Pe care sa le evaluam repede și bine.Si sa ne facem și orele la clasă normal.
    Mi-e scârbă de tot ce anunță ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mărturia unei profesoare, despre învățământul artistic: Ne târâm în aceeași mocirlă de 30 de ani, iar absolvenții liceelor de artă au un singur țel – să plece din țară

Învățământul artistic funcționează cu programe școlare “din anii ’70, puțin periate pe alocuri, doar la unele specialități”, cu 
reguli ale olimpiadelor “viciate de diverse interese mai mari sau mai mici”,…
Vezi articolul

Azi e echinocțiul de primăvară. „Anotimpurile se formează datorită apropierii de Soare a Pământului”, asta învață copiii de clasa a IV-a din două manuale, aprobate și publicate de Ministerul Educației pe manuale.edu.ro

Anotimpurile se formează datorită apropierii sau depărtării de Soare a Pământului, potrivit celor două manuale de Științele Naturii pentru clasa a IV-a, ambele ale aceleiași edituri, dar scrise de autori…
Vezi articolul