Elevii vor veni la școală prin rotație, în clasele în care peste jumătate din copiii din ani terminali vor prezență fizică la ore. Cîmpeanu, cu privire la elevii care stau acasă: Am transmis în sistem obligativitatea accesului la educație și vom reveni cu precizări

16.169 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
În clasele de-a VIII-a și a XII-a în care toți elevii vor vrea să vină fizic la școală, în localitățile care au intrat în scenariul roșu, “se vor lua măsuri de rotație, lucru pe care îl vom detalia” printr-un nou ordin de ministru, a anunțat în această dimineață ministrul Educației, la Digi 24. Cîmpeanu a revenit cu noi modificări la nici 12 ore de la publicarea în Monitorul Oficial a noului ordin comun ME-MS care schimbă regulile școlarizării pentru scenariul 3, după ce Edupedu.ro a semnalat că ordinul publicat sâmbătă seară în Monitor nu prevede în mod expres nicio formă de învățare pentru elevii care stăteau acasă, din clasele terminale.

Prezența elevilor în clasele terminale a fost situată între 12 și 14 elevi pe clasă. Nu au depășit jumătate din efective“, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24. “Anul trecut, a fost acest scenariu hibrid. S-a ajuns la concluzia că sunt pierderi din perspectiva eficienței și s-a renunțat la el. Acum, odată intrați în scenariul roșu înainte de examene am fost nevoiți, pe baza solicitării Ministerului Sănătății, să permitem accesul a maximum jumătate de clasă. Dar situația de până acum a fost următoarea, în cele 4 săptămâni (de când s-au redeschis școlile): în majoritatea claselor prezența a fost de jumătate. Cei care nu au putut să vină la școală au avut acces online“, a declarat Cîmpeanu, în această dimineață, la Digi 24.

Deja am transmis în dimineața aceasta în sistem obligativitatea accesului la educație și vom reveni cu precizări organizatorice prin care, în funcție de fiecare situație… Pentru că dacă va fi un elev care va depăși jumătatea de clasă, sunt convins că nu va fi o mare problemă să fie primit și acel elev. Dacă însă vor dori să vină toți cei 34, atunci se vor lua măsuri de rotație, lucru pe care îl vom detalia foarte posibil la nivelul unui ordin de ministru al Educației, pentru că vizează strict educația și nu mai este nevoie de un ordin comun cu Ministerul Sănătății“, a anunțat ministrul Educației.

Precizările vin la o zi după ce miniștrii Educației și Sănătății au modificat ordinul comun care conține noile reguli de prezență fizică la școală în scenariul roșu. Ordinul comun al Ministerului Educației (ME) și al Ministerului Sănătății (MS) a fost publicat aseară în Monitorul Oficial, însă nu prevede explicit ce face jumătatea din clasă din anii terminali care nu vine la școală fizic.

Descarcă de aici Ordinul cu noile reguli de prezență fizică la școală în scenariul roșu, ordin semnat de miniștrii Educației și Sănătății:
Foto: Monitorul Oficial
Foto: Monitorul Oficial
Citește și:
OFICIAL Ordinul cu noile reguli de prezență fizică la școală în scenariul roșu, publicat în Monitorul Oficial. Pentru jumătate din elevii înmatriculați în clasele din anii terminali, care nu vin la școală fizic, nu sunt obligatorii cursurile online
Scenariile modificate pe baza cărora elevii merg la școală fizic: În scenariul 3 elevii din anii terminali merg la școală doar câte o jumătate de clasă fizic
Masca de protecție nu mai este obligatorie la școală în două situații: la orele de sport în aer liber și la orele de studiu ale instrumentelor de suflat
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, orele remediale și examenele sunt permise cu prezență fizică a elevilor, potrivit noilor reguli


6 comments
  1. Dar situația de până acum a fost următoarea, în cele 4 săptămâni (de când s-au redeschis școlile): în majoritatea claselor prezența a fost de jumătate. Cei care nu au putut să vină la școală au avut acces online“, a declarat Cîmpeanu, în această dimineață, la Digi 24.

    Domnul ministru poate merge în vizită la școlile gimnaziale din Craiova și va avea surpriza să vadă că sunt în clasă minim 30 de elevi zilnic.

  2. Dar despre cei care opteaza total online, nu se specifica nimic? Oricum, online se fac orele mai bine. La scoala nu toti sunt interesati, vorbesc, fac galagie si deranjeaza orele, indiferent ce ar face profesorul! Ca afara nu au voie sa ii dea pe cei care sunt total lipsiti de bun simt!
    La scoala copiii vor sa vina doar pentru socializare. Pentru cei din clasele terminale este totala pierdere de vreme!

  3. Singurul lucru care conteaza pentru campeanu e sa se spele pe maini de dezastrul de la examene! Are nevoie de 3 luni de online ca sa justifice rezultatele proaste si ca nimeni sa nu mai comenteze. Noi i-am chemat la scoala, le-am asigurat conditii, bla bla bla…elevii sunt prosti ca nu au invatat! Atat!
    Si apropo, ati vazut vreo preocupare de viitor, vreo schita despre ce vrea sa faca pe viitor cu educatia acest ministru arogant si preocupat excesiv de propria imagine …vreun gand, vreo parere, orice…??? Sa ne lase!

  4. Schimbati-l pe agronomul asta de la educatie. E complet depasit. Nu intelege ce se intampla in scoli, nu intelege ce e cu pandemia asta si spune numai tampenii pe la TV. Gasiti pe unul care e capabil si ia decizii dupa ce se consulta cu directori de scoala, cu parinti, cu Ministerul Sanatatii si cu cine mai trebuie.

    Sistemul asta cu jumatati de clasa se aplica in Austria si Germania. Trebuia doar sa dea copy – paste. Nici atat nu a fost in stare. A facut praf si ce mai ramasese de stricat.

    Acum stau sa faca precizari organizatorice? Vai de capul ei de scoala ce a ajuns dupa Anisie si Campeanu.

    1. Poate ar trebui sa precizeze ca in zona rurala, unde nu sunt nici conditii si o clasa se poate constitui si de multe ori chiar este din minim 10 elevi, sa-i lase pe toti 12-13 sau cati or fi si asa putini. Ar fi strigator la cer sa-i impartim pe cei 12 si sa condamnam jumate din ei la NIMIC, pentru ca nu permite infrastructura virtuala. Si in plus, sa munceasca si profesorul dublu neplatit. Imaginati-va ca acolo unde nu se poate face transmisiune live sau un stream de calitate, profesorul trebuie sa tina inca o data ora online de acasa sau sa puna materiale in platforma special pentru ceilalti 6 elevi. Este hilar si lipsit de sens. Macar in rural sa fie o derogare. In scoala mea sunt clase cu minimul necesar pentru infiintarea unei clase. Sau 2-3 in plus. Mai reflectati!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Populația germană scade sub 1%, pentru prima oară în județul Sibiu / Deputatul minorității germane: ”Uitați-vă ce bătălie e pentru școlile de limbă germană. Asta ne interesează de fapt”

Conform datelor parțiale din recensământul populației încheiat anul trecut, Sibiul se află pe locul 3 la nivel național la procentul de populație germană din totalul rezidenților., anunță Turnul Sfatului.ro, potrivit G4Media.ro.…
Vezi articolul

UPDATE Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de 5 zile libere

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai…
Vezi articolul

Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica…
Vezi articolul