ULTIMA ORĂ Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, orele remediale și examenele sunt permise cu prezență fizică a elevilor, potrivit noilor reguli

14.582 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și examenele și orele remediale sunt permise cu prezență fizică a elevilor, potrivit noilor reguli din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică vechiul ordin emis în februarie 2021. Documentul consultat de Edupedu.ro urmează să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Potrivit noului ordin comun, la articolul 3 după alineatul (3) al ordinului 3235/93 din 4 februarie 2021 se completează  cu două noi alineate, alineatul (4) și alineatul (5) cu următorul cuprins:

 „La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.”

Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-COV-2, respectiv, distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii”.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Clasele a II-a și a IV-a deja merg fizic (până la 6 cazuri la 1000 de locuitori), nu au nevoie de “permisiune” pentru prezența la evaluări, că sunt 30+ în clasă de o lună (din…obligație). Permisiunea este exclusiv pentru cei de la clasa a V-a în sus.

    1. Corecteze evaluatorii care si-au asumat. Eu nu-mi asum riscul sa rasfoiesc 3 seturi de lucrari, pentru ca lucrez in 3 scoli si pe deasupra sa o fac si gratis. EN la clasa a VIII-a e platita, Bacalaureatul la fel si eu sa corectez gratuit la EN VI? In plina pandemie 100 de teste. Este primul an in care avem corpul de profesori evaluatori. La ce l-am mai facut daca nu ii folosim? Se presupune ca reprezinta competenta. Nu asta era scopul? Sa folosim doar oameni competenti admisi pe niste criterii bine definite? Era un pas inainte, de ce sa dam inapoi daca avem experti in evaluare care pot corecta? Ahhh, expertii pe bani si la gratis prostimea…Am stat pentru EN VI la corectat si hartiile de dupa 3 zile in scoala dupa program. Gratuit. Si inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cu mască tot timpul examenului? “Nu vom fi absurzi, dacă elevul dorește să bea puțină apă… Colegii noștri vor ști cum să procedeze” – anunță președintele Comisiei de Evaluare Națională 2020, Luminița Barcari

Evaluarea Națională 2020 debutează mâine, 15 iunie, cu un set de reguli fără precedent. 172.532 de absolvenți de clasa a VIII-a vor susține pentru prima dată examenul de final de…
Vezi articolul

Ultima zi de școală pentru elevii de clasa a XII-a. Cum arată sfârșitul liceului în 2020, după două luni de lecții online și cu un Bac plin de emoții: „Mie mi-e frică să nu-mi ratez viitorul din cauza temperaturii”

Au trecut două luni de stare de urgență, timp în care elevii au învățat mai mult sau mai puțin online, timp în care diferența dintre copiii cu posibilități, profesorii moderni…
Vezi articolul