ULTIMA ORĂ Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, orele remediale și examenele sunt permise cu prezență fizică a elevilor, potrivit noilor reguli

14.673 de vizualizări
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și examenele și orele remediale sunt permise cu prezență fizică a elevilor, potrivit noilor reguli din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care modifică vechiul ordin emis în februarie 2021. Documentul consultat de Edupedu.ro urmează să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Potrivit noului ordin comun, la articolul 3 după alineatul (3) al ordinului 3235/93 din 4 februarie 2021 se completează  cu două noi alineate, alineatul (4) și alineatul (5) cu următorul cuprins:

 „La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.”

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-COV-2, respectiv, distanțare corectă și igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii”.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Clasele a II-a și a IV-a deja merg fizic (până la 6 cazuri la 1000 de locuitori), nu au nevoie de “permisiune” pentru prezența la evaluări, că sunt 30+ în clasă de o lună (din…obligație). Permisiunea este exclusiv pentru cei de la clasa a V-a în sus.

    1. Corecteze evaluatorii care si-au asumat. Eu nu-mi asum riscul sa rasfoiesc 3 seturi de lucrari, pentru ca lucrez in 3 scoli si pe deasupra sa o fac si gratis. EN la clasa a VIII-a e platita, Bacalaureatul la fel si eu sa corectez gratuit la EN VI? In plina pandemie 100 de teste. Este primul an in care avem corpul de profesori evaluatori. La ce l-am mai facut daca nu ii folosim? Se presupune ca reprezinta competenta. Nu asta era scopul? Sa folosim doar oameni competenti admisi pe niste criterii bine definite? Era un pas inainte, de ce sa dam inapoi daca avem experti in evaluare care pot corecta? Ahhh, expertii pe bani si la gratis prostimea…Am stat pentru EN VI la corectat si hartiile de dupa 3 zile in scoala dupa program. Gratuit. Si inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2022. De două ori mai multe medii de zece în toată țara / București urcă de pe locul doi în 2021, pe primul loc, având cele mai multe medii de 10 în 2022

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 au adus 221 medii de 10 la nivel național, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației înainte de perioada depunerii contestațiilor. Cele mai multe medii…
Vezi articolul