Premierul britanic Boris Johnson consideră o ‘datorie morală’ întoarcerea tuturor copiilor la școală, din septembrie

2.498 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson consideră ‘o datorie morală’ şi ‘o prioritate naţională’ revenirea tuturor copiilor la şcoală din septembrie, după ce instituţiile de învăţământ au rămas închise luni bune din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres, care citează EFE.

În contextul îngrijorării legate de pierderea orelor de către copii, premierul conservator Boris Johnson a scris, într-un articol publicat în The Mail on Sunday, despre ‘prioritatea naţională’ pe care o reprezintă întoarcerea elevilor în sălile de clasă în septembrie, avertizând totodată că pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat.

Nu am depăşit această pandemie şi niciunul dintre noi nu-şi poate permite să se simtă încrezător. Însă acum, că ştim suficient pentru a redeschide şcolile pentru toţi copiii într-o manieră sigură, avem datoria morală să facem acest lucru. A ne menţine şcolile închise cu o clipă mai mult decât este nevoie este un lucru intolerabil din punct de vedere social, nesustenabil din punct de vedere economic şi de neapărat din punct de vedere moral‘, a scris Johnson.

Guvernul britanic a decis în luna martie 2020 să închidă toate şcolile, cu excepţia celor pentru copiili lucrătorilor esenţiali, pentru a opri propagarea noului coronavirus, ceea ce a obligat mii de profesori să organizeze clase online.

În luna iunie, executivul de la Londra a permis revenirea la şcoală a anumitor elevi, printre aceştia copii din clasele primare şi adolescenţi care au de dat examene în 2021.

România a închis pe 11 martie toate școlile, grădinițele și liceele, fără nicio excepție stat-privat, și a deschis în iunie pentru 2 săptămâni școlile și liceele exclusiv pentru pregătirea pentru examene a elevilor de clasele a XII-a și a VIII-a.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, inclusiv în Învățământ și Cercetare. Turcan: 35.000 de persoane în România cumulează pensia cu salariul / Activitatea se poate prelungi până la 70 de ani

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul și prevede prelungirea activității până la 70 de ani a fost aprobat în prima lectură din ședința de Guvern de miercuri,…
Vezi articolul