Simulările de la Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022 încep la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, anunță Ministerul Educației, care pune la dispoziție un număr de telefon la care elevii să poată afla detalii

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Ministerul Educației a publicat pe site-ul propriu, edu.ro, câteva detalii organizatorice despre desfășurarea, în lunile martie și aprilie, a simulărilor pentru examenele de la Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022. Probele încep, la fel ca în ziua examenului propriu-zis, la ora 09:00, iar intrarea în sală se va face până la ora 08.30.

Informațiile organizatorice de la minister arată că „probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30”.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, potrivit Ministerului Educației.

Instituția mai anunță elevii și profesorii că în procesul de organizare și desfășurare a simulării examenelor naționale vor fi respectate măsurile sanitare de prevenție anti-Covid 19 în vigoare. 

Cât despre subiecte, acestea vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Modele de subiecte:

Ministerul Educației precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Numărul de telefon pus la dispoziția celor care vor informații suplimentare este 021.315.50.99 (programul L-J: 8:30 – 16:30, V: 8:30 – 14:00).

Calendarul simulărilor a fost publicat de luna trecută:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version