Simulările de la Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022 încep la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, anunță Ministerul Educației, care pune la dispoziție un număr de telefon la care elevii să poată afla detalii

67.467 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Ministerul Educației a publicat pe site-ul propriu, edu.ro, câteva detalii organizatorice despre desfășurarea, în lunile martie și aprilie, a simulărilor pentru examenele de la Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022. Probele încep, la fel ca în ziua examenului propriu-zis, la ora 09:00, iar intrarea în sală se va face până la ora 08.30.

Informațiile organizatorice de la minister arată că „probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30”.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, potrivit Ministerului Educației.

Instituția mai anunță elevii și profesorii că în procesul de organizare și desfășurare a simulării examenelor naționale vor fi respectate măsurile sanitare de prevenție anti-Covid 19 în vigoare. 

Cât despre subiecte, acestea vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Modele de subiecte:

Ministerul Educației precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Numărul de telefon pus la dispoziția celor care vor informații suplimentare este 021.315.50.99 (programul L-J: 8:30 – 16:30, V: 8:30 – 14:00).

Calendarul simulărilor a fost publicat de luna trecută:

  • Simulare Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)
    • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
    • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
    • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
    • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor
  • Simulare examen național de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/ frecvenţă redusă)
    • 28 martie 2022: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
    • 29 martie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
    • 30 martie 2022: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
    • 31 martie 2022: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
    • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
  1. De ce nu se mai organizeaza si simulare pentru bacalaureat si la clasa a XI-a? Copiii acestia sunt in vacanta de doi ani!Trebuie sa vedem si noi,parintii,cum stau,iar ei chiar au nevoie sa se trezeasca!

  2. Acest ,,killer,, sa ne lase ! Se pricepe doar la sloganul,,scoli deschise”, cu orice pret, in epoca digitalizarii ! Sa plateasca daunele tuturor care au suferit , de pe urma deciziilor iresponsabile !

  3. Elevii sunt in mare parte cu covid sau contacti directi.La fel o parte din profesori
    Principala grija a elevilor, a parintilor si a cadrelor didactice este acum sanatatea, nu simulările.
    Dupa ce ati nenorocit o tara intreaga silind elevii si profesorii sa stea in focare de infectie, macar lăsați – ne un timp in durerea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate simulare BAC 2024. Borderourile de notare cu punctajele detaliate vor ajunge în școli, la profesori, până miercuri, 20 martie, anunță ministerul, după ce notele au venit vineri după program

Borderourile de evaluare pentru fiecare probă de la simularea examenului de BAC 2024 vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare, cel târziu miercuri, 20 martie, anunță Ministerul Educației într-un comunicat…
Vezi articolul

Pot fi susținute online Evaluarea națională și BAC 2020? Dragoș Iliescu, expert în testare și colaborator OECD la parte din evaluările standardizate: Este utopie când te uiți la resursele pe care le ai la dispoziție

“Nu cred că Ministerul Educației are capacitatea de a aplica sistemul online. Dacă îți intră între 700 și un milion de oameni în sistem, fără să o infrastructură pregătită temeinic,…
Vezi articolul

Secretarul de stat Florian Lixandru contrazice datele Ministerului Educației, pentru a arăta că numărul elevilor de clasa a XII-a care nu s-au înscris la BAC 2023 ar fi mai mic / “Nu știu de unde ați luat dumneavoastră aceste cifre”

Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a susținut luni, la TVR Info, că din elevii care s-au înscris în clasa a XII-a la începutul acestui an aproximativ…
Vezi articolul