Sindicate: A fost propusă o majorare cu 22% a sumelor pentru profesorii care participă la Evaluarea Națională și la Bac / Pentru supraveghetori înseamnă 11 lei în plus pe zi

Foto: Freepik.com

A fost propusă o majorare cu 22% a sumelor pentru profesorii care participă anul acesta la examenele naționale, față de sumele pe care profesorii le-au primit anul trecut, anunță USII Dolj, unul dintre sindicatele din FSLI. Creșterea respectivă înseamnă 11,4 lei în plus pe zi față de 2019.

Într-o informare cu privire la ședința Comisiei de Dialog Social (CDS) de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării care a vut loc joi, sindicatele spun că „s-a pus în discuție proiectul de ordin de ministru cu privire la plata colegilor care vor participa la examenele naționale”

Mai exact, ministerul a propus „o majorare a cuantumului sumelor acordate cu 22% în comparație cu anul 2019”.

„FSLI consideră că, în actualul context, aceste sume ar trebui majorate cu un procent mult mai mare, în special în cazul profesorilor asistenți și al profesorilor care urmează să corecteze lucrările”, scriu sindicaliștii. 

„În ceea ce privește acordarea voucherelor de vacanță, reprezentanții MEC au precizat că este în lucru ordinul care va reglementa maniera de acordare a acestora”, mai anunță aceștia.

Reamintim că anul trecut un cadru didactic asistent la examenul de Evaluarea Nationala si de Bac a primit 52 de lei pe zi. O majorare cu 22% înseamnă o creștere cu 11,4 lei. Adică un total de 63,4 lei pe zi.

Sumele finale vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Foto: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com

Exit mobile version