Sindicate: A fost propusă o majorare cu 22% a sumelor pentru profesorii care participă la Evaluarea Națională și la Bac / Pentru supraveghetori înseamnă 11 lei în plus pe zi

5.043 de vizualizări
Foto: Freepik.com
A fost propusă o majorare cu 22% a sumelor pentru profesorii care participă anul acesta la examenele naționale, față de sumele pe care profesorii le-au primit anul trecut, anunță USII Dolj, unul dintre sindicatele din FSLI. Creșterea respectivă înseamnă 11,4 lei în plus pe zi față de 2019.

Într-o informare cu privire la ședința Comisiei de Dialog Social (CDS) de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării care a vut loc joi, sindicatele spun că „s-a pus în discuție proiectul de ordin de ministru cu privire la plata colegilor care vor participa la examenele naționale”

Mai exact, ministerul a propus „o majorare a cuantumului sumelor acordate cu 22% în comparație cu anul 2019”.

„FSLI consideră că, în actualul context, aceste sume ar trebui majorate cu un procent mult mai mare, în special în cazul profesorilor asistenți și al profesorilor care urmează să corecteze lucrările”, scriu sindicaliștii. 

„În ceea ce privește acordarea voucherelor de vacanță, reprezentanții MEC au precizat că este în lucru ordinul care va reglementa maniera de acordare a acestora”, mai anunță aceștia.

Reamintim că anul trecut un cadru didactic asistent la examenul de Evaluarea Nationala si de Bac a primit 52 de lei pe zi. O majorare cu 22% înseamnă o creștere cu 11,4 lei. Adică un total de 63,4 lei pe zi.

Sumele finale vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Foto: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com


13 comments
  1. Nu am fost întrebați, doar amenințați și obligați să participăm la asistat. Pur și simplu s-a trimis lista la Isj. Nu a contat că sunt colege însărcinate în 6 sau 7 luni (că doar suntem în activitate), nu a contat că sunt profesori cu diabet, cu probleme pulmonare, respiratorii sau cu boli cronice… Nu se acceptă învoiri sau dovezi medicale! Suplinitorii cu continuitate au fost amenințați că li se iau orele și se dau la titulari, ba chiar la conducere…

  2. Dragi profesori știu că este foarte greu pt dvs în această perioadă , dar vă rog să nu vă răzbunați pe elevi. Ba din contră să-i înțelegeți , pt că și ei sunt tratați la fel .
    Nimeni nu este vinovat aici în afară de Minister .
    Dvs ar trebuii să încurajați elevii și să-i înțelegeți , nu să vă vărsați nervii pe ei . Să fim serioși cum dvs nu puteți sta cu masca pe față 3 ore , la fel și ei ; nu mai zic de cei cu probleme respiratorii .
    Ar trebui să ne unim și să empatizăm unii cu ceilalți , nu să ne răzbunăm pe oamenii nevinovați .
    Au fost forte mulți elevi și părinți care doreau și încă doresc anularea acestor examene ; Ministerul nu ascultă de nimeni și din păcate noi cei implicați suferim . Chiar îmi pare rău pt situația în care suntem toți puși , dar sper ca urmările să fie negative pt Minister .
    Mai bine să fim noi schimbarea decât să continuăm acest cerc vicios care nu duce la nimic !
    Numai bine vă doresc !

  3. Deci 10 euro ptr o zi pierduta….de la 6.30 pina la 13. Multumim, dragi politicieni! Bineinteles, din aceasta suma imensa mai scazi si transportul. Toata societatea vrea calitate, dar pe doi bani.

    1. Si s-ar putea sa fie impozabili. 🙂 Si nu uita ca pana ajungi acasa tre’ sa di mananci ceva, fie chiar si de rontait. Pana si zilierul la cosit sau prasit primeste si mancare la lucru.

  4. Pentru ca am pazit acum vreo doi ani la Bac am primit 31 de lei impozabili. De la 6:45 in curtea liceului pana la 13:00 pana s au predat hartii, semnat, luat adeverinte… Atentie, responsabilitate, discretie. As vrea sa vad ce alta categorie cu studii superioare mai este platita pentru 6 ore de astfel de munca in afara programului de lucru cu 31 de lei impozabili. Nici al de sapa santuri cat sta in parnaie nu primeste atat. Cu scarba ati tratat profesorii, cu scarba veti fi tratati. Ati impus predarea online fara sa dati nimic. De ce nu ne-ati dat somaj tehnic, cum ati dat la 3/4 din cei ce nu au avut obiectul muncii? Ca sa ne legati de funie si sa ne jucati cum vreti voi ca pe niste marionete? Nu suntem prostii nimanui. Nu am ajuns in asemenea hal incat, dupa ani de examene si invatat sa jucam cum ne canta niste politruci.

    1. Domnul Condrescu, sunt multi profesori care chiar aveau nevoie de acești bani (tinerii, cei cu datorii, cei care nu dau meditatii). Mai este categoria celor care erau obligați directorilor din cauza unor beneficii primite in timpul anului școlar. Totul era BENEVOL. Acum au zis ca e sarcina de serviciu, ca vezi doamne CA nu aproba concediile de odihnă in acea perioada. Problema e ca de fapt numai UNORA nu li se aproba si sunt trimiși “carne de tun”. Eu sunt una dintre aceștia. Încă stau sa vad daca accept consecințele neexecutarii acestei sarcini (tăiere de salariu, calificativ scazut- nemaicontand restul activității de peste an) sau sa execut asistenta. În acest al doilea caz, anunt de pe acum, ca voi fi “fără mama, fără tata” adică unul nu misca stânga dreapta, cum si-a lasat in jos masca, cum îl atentionez. Voi fi precum gardienii aia de pușcărie. A tușit sau strănutat si a trecut de triaj, chem comisia. Teroare… Ii îndemn pe toți profesorii asemeni mie sa procedeze la fel.

      1. Mi se pare corect ce spuneti. Eu tot constrans am mers pentru un favor in timpul anului. Cat despre cotectitudinea de care vorbiti mi se pare normal sa existe strictete si sa anuntati comisia in asemenea situatii. La vreme de alerta, masuri de alerta. Pai ce facem? Intram printre colegi si incepem sa ne tusim toti virusii? Ne simtim rau, statul spune sa mentionam la triaj si sa se ia masuri. Succes!

      2. Cu ce sunt vinovati elevii, care au si asa emoții, ca dvs sunteți frustrată că nu ați avut curajul să refuzați ? Nu că este rusine față de profesia pe care v-ați decis să o faceți? Se vede ca nu aveti “nici mamă, nici tata” și se pare ca nici copii, dar mai presus de orice nu aveti niciun Dumnezeu. Frustrările se rezolva la psiholog, nu în sala de examen. Sunteți jalnică și așa să vă ajute Dumnezeu!

        1. In primul rand, fara a fi avocatul nimanui, cred ca jigniti persoana, o amenintati cu blesteme si o acuzati de lucruri pe care nu le face: nu se razbuna din frustrare pentru nimic, doar v-a spus ca nu va ceda niciunei influente din partea absolut a nimanui si va fi total corecta in trierea si supravegherea in atari conditii: examen in perioada de alerta covid. Cu ce o fi gresit? Trebuia sa va spuna cumva: vai, doamna, copilul dvs.daca tuseste de numa’ numa’ vi-l iau in brate si il legan! V a spus realitatea: masca, triaj, supraveghere, corectitudine si anuntat comisia la nevoie.

          1. Nu am jignit pe nimeni, nu am blestemat pe nimeni. Dar se vede ca amenința copii prin limbajul folosit. Nu e nevoie sa ia nici un copil în brațe. Tusea si stranutul pot aparea si din alte cauze. Dar dacă dna. tuseste sau stranuta sau își dă masca de pe față, elevii pot chema comisia? Fiți rațională , dar mai presus de orice fiți oameni. Nu v-au obligat elevii să veniți și nici părinții, din potriva, noi părinții am susținut că nu ar trebui să fie susținut acest examen în condițiile acestea, așa că luptati pentru drepturile dvs. cu cine trebuie .

          2. Lasati-o pe Cristina…Ea e in continuare “ironica” si ataca profesorii pe unde-i prinde, indiferent de subiect/tema/articol. Ea e “scrufuloasa” la datorie. Daca ar fi atacat la fel ora de limba romana acum ar fi stiut sa scrie. “Din potriva”, nu stie.
            Un copil, doi copii, copiii, ba chiar si copiii-i. Totul e o ceata…

  5. Pentru 12 lei în plus sigur ies din casa ca și asistent supraveghetor, la medici le-au dat 500 nu de lei ci de euro, noi!?
    Adică 2500 în plus la salariu…
    Să văd câte cadre au ca și supraveghetori! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Îmbrâncirea între elevi este considerată o formă ușoară de abuz fizic, poreclirea – abuz emoțional, iar fluierăturile și semnele obscene sunt forme grave de violență în școală – sesiune de formare a directorilor de școli din Iași

Cei 268 de directori de grădinițe, școli și licee din Iași au aflat care sunt formele de abuz ușor și grav care se pot petrece în școală atât între elevi…
Vezi articolul

În 17 județe copiii sunt lăsați corigenți masiv în clasa a VIII-a, ca să nu intre în Evaluarea Națională. “Intenționăm să descifrăm mecanismul intern prin care am ajuns aici,” anunță ministrul

În 17 județe din toată țara, ratele de corigenți sau elevi lăsați cu situația neîncheiată cresc masiv în clasa a VIII-a, potrivit unei statistici publicate de Ministerul Educației. Cele mai…
Vezi articolul

Grevă de avertisment în toate școlile din România în care sunt membri de sindicat, miercuri, 19 ianuarie 2022, anunță cele două federații sindicale. Profesorii nu vor face ore în intervalul 11:00-13:00

Grevă de avertisment în toate școlile din România, miercuri, 19 ianuarie 2022, potrivit unui comunicat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” (FSE).…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

Copiii pasionați de tehnologie sunt invitați să creeze animații în competiția națională SuperCoders #10 – povestea creată în Scratch poate lua viață pe ecran până pe 19 noiembrie

O nouă ediție a programului SuperCoders de programare vizuală pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani a început și așteaptă înscrieri până pe 19 noiembrie. Elevii pasionați de…
Vezi articolul