Sinuciderea unei învăţătoare a scos în stradă, în Coreea de Sud, zeci de mii de profesori care se plâng de presiunile pe care le suportă din partea părinţilor şi a sistemului

Foto: captură video

Sute de mii de profesori protestează în Coreea de Sud după sinuciderea unei învăţătoare, care a fost pusă pe seama poverii care apasă asupra educatorilor într-o ţară cunoscută pentru sistemul său de învăţământ cu standarde ridicate, relatează CNN şi BBC, preluate de News.ro.

Până la 200.000 de protestatari au participat la un miting sâmbătă, potrivit Federaţiei coreene a asociaţiilor de profesori. Luni, în ciuda avertismentelor iniţiale ale autorităţilor că greva va fi considerată „ilegală”, aproximativ 50.000 de profesori au întrerupt lucrul şi s-au adunat în capitală pentru a o comemora pe învăţătoarea care şi-a luat viaţa.

Învăţătoarea preda la clasa întâi la şcoala primară Seoi din Seul şi a murit în campus la 18 iulie.

Pe 5 iunie, învăţătoarea descria în jurnalul ei frica de care a fost cuprinsă în momentul în care a intrat în clasă pentru a preda: „Îmi simt pieptul prea strâmt. Simt că o să cad undeva. Nici măcar nu ştiu unde mă aflu”. Pe 3 iulie, învăţătoarea scria că a devenit atât de copleşită de nebunia de la serviciu încât vrea „să se lase dusă”. Două săptămâni mai târziu, tânăra în vârstă de 23 de ani a fost găsită moartă în dulapul din sala de clasă de către colegii ei. Îşi luase viaţa.

Această tragedie a declanşat un val de furie din partea cadrelor didactice din Coreea de Sud. Profesorii furioşi spun că se confruntă cu solicitări prea dure şi chiar cu hărţuirea din partea părinţilor nemulţumiţi şi cer o reformă juridică şi o mai mare protecţie.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version