Sinuciderea unei învăţătoare a scos în stradă, în Coreea de Sud, zeci de mii de profesori care se plâng de presiunile pe care le suportă din partea părinţilor şi a sistemului

1.146 de vizualizări
Foto: captură video
Sute de mii de profesori protestează în Coreea de Sud după sinuciderea unei învăţătoare, care a fost pusă pe seama poverii care apasă asupra educatorilor într-o ţară cunoscută pentru sistemul său de învăţământ cu standarde ridicate, relatează CNN şi BBC, preluate de News.ro.

Până la 200.000 de protestatari au participat la un miting sâmbătă, potrivit Federaţiei coreene a asociaţiilor de profesori. Luni, în ciuda avertismentelor iniţiale ale autorităţilor că greva va fi considerată „ilegală”, aproximativ 50.000 de profesori au întrerupt lucrul şi s-au adunat în capitală pentru a o comemora pe învăţătoarea care şi-a luat viaţa.

Învăţătoarea preda la clasa întâi la şcoala primară Seoi din Seul şi a murit în campus la 18 iulie.

Pe 5 iunie, învăţătoarea descria în jurnalul ei frica de care a fost cuprinsă în momentul în care a intrat în clasă pentru a preda: „Îmi simt pieptul prea strâmt. Simt că o să cad undeva. Nici măcar nu ştiu unde mă aflu”. Pe 3 iulie, învăţătoarea scria că a devenit atât de copleşită de nebunia de la serviciu încât vrea „să se lase dusă”. Două săptămâni mai târziu, tânăra în vârstă de 23 de ani a fost găsită moartă în dulapul din sala de clasă de către colegii ei. Îşi luase viaţa.

Această tragedie a declanşat un val de furie din partea cadrelor didactice din Coreea de Sud. Profesorii furioşi spun că se confruntă cu solicitări prea dure şi chiar cu hărţuirea din partea părinţilor nemulţumiţi şi cer o reformă juridică şi o mai mare protecţie.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

4 comments
 1. Sa ne gândim la ce presiuni și bullyng sunt supuși profesorii din partea conducerii și ce politica de hartuire a profesorilor a dus doamna Anisie!Ce abuzuri s-au făcut atunci!S-a gândit cineva ca s-au încălcat drepturi fundamentale?Nu cred pentru ca noi încă suntem comuniști.

 2. foarte corect!
  in scolile nostre,oamenii tac pe principiul: bine că nu s a luat de mine!!
  era directorilor tirani care strivesc oamenii sub cizma nu a apus!

  1. Da, aceste lucruri se stiu in interior. Dar cei din clica directorasilor accepta pentru ca au beneficii asigurate iar cei care se razvratesc si spun adevarul sunt marginalizati, defaimati, abuzati verbal si psihic.
   Toti stiu asta, incepand cu ISJ pentru ca este o scoala de partid care aplica tehnici de manipulare, instigare, defaimare, abuzare.
   Isi mai atrag de o aripa și parintii puși pe scandal si mai ales asa-zisul psiholog consilier al scolii care instiga parintii sa faca reclamatii la adresa unor profesori exigenți dar cu coloana vertebrala. Eu personal am fost sfatuit cu ghilimele sa fac reclamație la adresa unui profesor care, pe buna dreptate, a dat copilului meu nota mica. Nu si-a invatat in ziua respectiva, ghinionul lui. Are obligația sa invete mereu nu sa fie anuntat de profesor cand va fi ascultat. Am crezut ca nu aud bine sugestia. Doamne ferește de asemenea oameni care mai sunt si psihologi! Apoi sa aflu ca aveau ceva cu acel profesor dedicat.
   In nordul tarii acest lucru se stie. Si sunt convins ca se întâmplă in multe locuri. Pentru ca este o cangrena colectiva de,, culoare” politica. Înainte era roșie, acum galbena. Insa aceleasi tehnici de pumn in gura.
   Toti accepta pentru ca nu au incotro. Vad ca respectivul directoras e lipit de scaun cu toate neregulile constatate si acoperit de hartii falsificate pana in gat.
   Analfabeții functionali care intra in invatamant sunt idiotii utili sistemului.
   Cei care inteleg si se prind cum merge sistemul tac si isi creeaza arme de aparare, facandu-se ca nu observa, isi creeaza masti de aparare, de minciuna, nu mai sunt autentici. Ei sunt cei care ne educa copiii sa fie ca ei. Vai de copiii nostri. Vor vedea acesti lași ce vor naște in timp. De aceea noi parintii ne razvratim impotriva voastra. Pentru ca mintiti, nu mai sunteti autentici, sunteti pupin… iști de directorasi, nu va mai faceti datoria fiind ahtiati dupa meditatii cu propriii copii de la clase carora le dati note mici nonstop ca sa vina amaratul de părinte la voi sa fie apoi sugestionat cu meditatii. Voi ati dus in groapa aceasta meserie prin tacerea voastra, prin delăsarea voastra, prin lasitatea voastră. Iar greva a scos mai abitir la suprafata lipsa voastra de caracter. Cu clasele goale voi v-ati luat salariile, tradand pe cei care au facut greva. Aștept sa va ingroape si mai mult in hartii pentru ca va meritati soarta. Stiti cum se zice:înseamnă ca le place. Succes! Eu voi fi mereu părintele ghimpe in coasta voastra la ședințe! Sa va scot in fata absurditatile pe care le acceptati cu buna stiinta! Eu si din ce in ce mai multi parinti care au vazut adevarul. Ne vom da copiii la meditatii pentru ca e nevoie, pentru ca nu va faceti datoria sau nu sunteti lasati sa va faceti datoria. Vom cauta profesori independenti care nu mai sunt in sistem si care si-au deschis centre de meditatii. Pentru ca au avut curaj sa isi doreasca sa gandeasca in continuare. Noi parintii vom lua atitudinea pe care voi nu ati avut – o in singura greva șansă.

 3. Hărțuirea este în școala noastră, doar că oamenii tac deoarece nu se rezolvă nimic. Este o clică a oamenilor slabi care conduc școli, instituții și care se susțin, nu susțin educația. Profesorul este singurul vinovat dacă nu iese așa cum vor EI.
  Poți spune că nu te aude nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răspunderea pasată în cazul eliminării autorizației ISU dintre condițiile de acreditare a școlilor. Șeful ARACIP: Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune pe ISU să închidă școlile, grădinițele, after-schoolurile fără autorizații

“Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune nu pe ARACIP, ci pe ISU să închidă spațiile” fără aviz de securitate la incendiu. Declarația a fost făcută pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul