SNSPA condamnă declarațiile lui Ilan Laufer pentru folosirea “iresponsabilă a antisemitismului în discursul politic”

SNSPA / Foto: snspa.ro

“SNSPA condamnă declarațiile domnului Ilan Laufer ca fiind neargumentate şi iresponsabile. Astfel de declarații nu își au locul într-o societate civilizată şi afectează imaginea ţării, atât în interiorul societăţii româneşti, cât şi în relaţia cu Statul Israel şi cu celelalte state”, se arată într-un comunicat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Comunicatul SNSPA:

Constatăm cu dezamăgire că folosirea unui subiect atât de sensibil ca antisemitismul a devenit un clişeu în spaţiul public, fără o înțelegere corespunzătoare a dimensiunii istorice a acestuia. În calitate de Școală de guvernare, SNSPA face eforturi în consolidarea educaţiei tinerilor pentru a cunoaşte ororile trecutului şi pentru evitarea folosirii arbitrare a termenului de antisemitism în limbajul uzual.

Le recomandăm politicienilor să se abțină de la declaraţii pe subiecte pe care nu le înţeleg sau să se documenteze înainte de a face afirmaţii publice. Totodată, facem apel la toți actorii spațiului public să aibă un discurs corespunzător şi să dea dovadă de responsabilitate, cu atât mai mult într-un context politic tensionat.”

Citește și:

Intelectualii evrei condamnă declarațiile lui Ilan Laufer: Fostul ministru face jocul unor forțe antisemite / Periculoasa și iresponsabilă

Exit mobile version