SNSPA condamnă declarațiile lui Ilan Laufer pentru folosirea “iresponsabilă a antisemitismului în discursul politic”

492 de vizualizări
SNSPA / Foto: snspa.ro
“SNSPA condamnă declarațiile domnului Ilan Laufer ca fiind neargumentate şi iresponsabile. Astfel de declarații nu își au locul într-o societate civilizată şi afectează imaginea ţării, atât în interiorul societăţii româneşti, cât şi în relaţia cu Statul Israel şi cu celelalte state”, se arată într-un comunicat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Comunicatul SNSPA:

Constatăm cu dezamăgire că folosirea unui subiect atât de sensibil ca antisemitismul a devenit un clişeu în spaţiul public, fără o înțelegere corespunzătoare a dimensiunii istorice a acestuia. În calitate de Școală de guvernare, SNSPA face eforturi în consolidarea educaţiei tinerilor pentru a cunoaşte ororile trecutului şi pentru evitarea folosirii arbitrare a termenului de antisemitism în limbajul uzual.

Le recomandăm politicienilor să se abțină de la declaraţii pe subiecte pe care nu le înţeleg sau să se documenteze înainte de a face afirmaţii publice. Totodată, facem apel la toți actorii spațiului public să aibă un discurs corespunzător şi să dea dovadă de responsabilitate, cu atât mai mult într-un context politic tensionat.”

Citește și:

Intelectualii evrei condamnă declarațiile lui Ilan Laufer: Fostul ministru face jocul unor forțe antisemite / Periculoasa și iresponsabilă


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florin Cîțu, la prima ședința a Comitetului pentru monitorizarea Proiectului „România Educată”: Primele acte normative vor intra în vigoare cred că prin 9 septembrie

Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” a avut prima ședință. Întâlnirea a fost prezidată de premierul Florin Cîțu. Declarațiile premierului: „Bine ați venit la primul Comitet interministerial pentru…
Vezi articolul

Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10…
Vezi articolul