Elevii din Danemarca nu vor mai trece online cu toată clasa când un coleg se infectează, ci doar în cazuri de focare majore / Oficiali: un nivel mai ridicat al infecțiilor poate fi tolerat mulțumită vaccinării masive

627 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Elevii din Danemarca nu vor mai fi trimiși acasă pentru predare la distanță cu toată clasa sau cu toată școala, atunci când apare un caz de infectare cu noul coronavirus, în noul an școlar. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care vor apărea focare majore sau situații speciale în instituțiile de învățământ, conform noilor reguli pentru deschiderea școlilor, stabilite de autoritățile sanitare din această țară, potrivit TheLocal.dk. Autoritățile merg pe principiul că o creștere a numărului de cazuri este inevitabilă, în contextul începerii noului an școlar, dar un nivel mai ridicat al infecțiilor poate fi tolerat, având în vedere proporția foarte mare din populație care s-a vaccinat.

Publicația menționată îl citează pe Søren Brostsrøm, directorul Autorității Daneze pentru Sănătate, care a declarat la televiziunea TV2 că “fără nicio îndoială numărul infectărilor va crește în societatea daneză, parțial pentru că deschidem instituțiile și locurile de muncă, parțial pentru că ne schimbăm tiparele de contact atunci când ne întoarcem acasă din vacanțe”. Dar numărul de infecții mai mare poate fi tolerat “deoarece avem o acoperire masivă a vaccinărilor în Danemarca, în special printre vârstnici și cei vulnerabili, cei care riscau cel mai mult să devină grav bolnavi”.

În școli, principala schimbare este că elevii vor trece la predarea la distanță doar în cazul unor “focare majore sau situații speciale”, ceea ce înseamnă infectarea câtorva zeci de elevi într-o unitate de învățământ, dacă se înregistrează o situație de răspândire masivă a virusului într-o școală sau dacă apar variante foarte îngrijorătoare ale noului coronavirus.

Este citat și Andreas Rudkjøbing, reprezentant al Autorității pentru Sănătate, potrivit căruia “ne dorim foarte mult să începem să aducem școlile la normal, așa cum erau înaintea epidemiei. Drept urmare, prioritatea noastră este să ne asigurăm că rămân cât mai mult deschise”.

Sursa citată mai precizează că nu se va mai considera că un elev a fost contact direct al unei persoane infectate doar pentru că s-a aflat în aceeași clasă – pentru a fi considerat astfel, va trebui să fi petrecut cel puțin 15 minute la mai puțin de un metru de acea persoană. Fiecare copil din încăpere este considerat contact direct doar în cazul grădinițelor.

Danemarca a renunțat, în iunie, la majoritatea restricțiilor din școli, menținând recomandări precum vaccinarea, menținerea igienei, asigurarea ventilației, iar elevii trebuie să stea acasă și să se testeze dacă prezintă un simptom.

Copiii trebuie să stea acasă și în cazul în care cineva din familie este testat pozitiv.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții care vor să facă parte din Consiliul Agenției care evaluează programele universitare trebuie să declare pe propria răspundere că nu au condamnări penale / Reprezentanții patronatelor și sindicatului la ARACIS nu mai sunt nevoiți să declare învinuiri penale sau abateri de la norme etice – Metodologie

O declarație pe propria răspundere privind lipsa unor condamnări penale devine obligatorie, la dosar, pentru studenții care vor să devină membri în Consiliul agenției responsabile cu asigurarea calității în universități,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Muzeul din București în care copiii află de la o veveriță cu inteligență artificială, pe înțelesul lor, de ce banii nu cresc în copaci / MINA are 15 instalații interactive și e perfect pentru vizite de weekend sau cu clasa

De unde vin banii? Bancomatul scoate bani nelimitat? Sunt câteva dintre întrebările la care veverița Vivi, un avatar cu algoritmi de inteligență artificială, le răspunde copiilor, pe înțelesul lor, în…
Vezi articolul