Sondaj: Ce cred părinții despre recuperarea materiei, redeschiderea școlilor și examenele din iulie

Foto: Pixabay.com

Cei mai mulți dintre părinții din România, participanți la o cercetare desfășurată în ultimele zile, nu au un moment pe care să-l considere optim pentru redeschiderea școlilor după măsurile restrictive impuse de autorități și spun că cel mai bine ar fi ca acest lucru să se întâmple când recomandă autoritățile. Un sondaj de opinie inițiat de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Ȋnvăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) împreună cu Inspectoratul Şcolar Județean Brașov, publicat miercuri. indică un număr foarte mic de părinți care vor înghețarea anului școlar. Cei mai mulți respondenți preferă fie ca mediile să fie încheiate cu notele de până acum, fie să continue cursurile peste vară.

Organizatorii studiului susțin că “răspunsurile primite demonstrează încrederea în măsurile luate de autorități pentru trecerea cu bine peste această perioadă și susținerea în continuare a demersurilor privind continuarea activităților educaționale în regim on-line”.

Ce spune sondajul:

La întrebarea cu privire la perioada optimă pentru redeschiderea unităților de învățământ în condiții de siguranță pentru toți actorii implicați, 7746 dintre respondenți (63,9%) nu oferă o dată concretă pentru deschiderea unităților de învățământ, deși au avut un calendar aproximativ din care să aleagă.

Totuși, arată comunicatul există un procent de 22% dintre părinți care afirmă că școala ar putea începe în condiții de siguranță după data de 15 mai 2020.  “Apreciem că acest lucru poate fi corelat și cu ȋncetarea stării de urgenţă şi, de asemenea, cu ultimele declarații de presă ale doamnei ministru al educației referitor la posibilitatea reluării cursurilor prezentului an şcolar ȋn luna iunie” – Federația părinților.

Sondaj FNAP – redeschiderea scolilor

La întrebarea: “Ce măsuri credeți că ar trebui luate, după această epidemie, la nivelul fiecărei unități de învățământ, astfel încât să simțiți că vă duceți în siguranță copilul la școală?”, peste 87% dintre părinți cred că este necesară dezinfecția periodică a spațiilor din unitățile de învățământ, urmată de:

Sondaj FNAP – masuri in unitati de invatamant

Cât privește recuperarea conținuturilor astfel încât la finalul ciclului de învățământ elevul să bifeze competențele generale din programă, părinții apreciează, în proporție de 52,6%, că mediile pot fi încheiate cu notele pe care elevii le au până în acest moment iar conținuturile pot fi recuperate în anul următor școlar.

Sondaj FNAP – recuperarea materiei

La întrebarea privind decizia Ministerului Educației, în cazul elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, de a susține examenele naționale în luna iulie, din materia predată în semestrul I, ca fiind o decizie corectă, 74.5% dintre respondenți au considerat că această măsură este cea mai bună, dată fiind situația în care ne  aflăm.

Citește și: Publicația “Decât o Revistă” iese din proiectul editorial Școala9, realizat cu BRD

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version