Sorin Cîmpeanu, despre cabinete de vaccinare în școli: Este nevoie de spaţii care să permită separarea fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz / “Scenarii de sertar” există pentru începerea școlii

Foto: © Pojoslaw - Dreamstime.com

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiţii de infrastructură”. El a făcut declarațiile la Antena 3, post citat de G4Media.ro, apoi le-a reluat la B1 TV unde s-a referit și la scenariile pentru începutul școlii, despre care a spus că există “la sertar”, dar e optimist că nu vor fi necesare.

Sorin Cîmpeanu la Antena 3, preluată de G4Media.ro:

Ideea vaccinării în școli este susținută, acolo unde e posibilă, de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

La B1 TV, Sorin Cîmpeanu s-a referit și la scenariile privind școala în pandemie, după ce el declarase că se pronunță “cât se poate de clar pentru deschidere fără scenarii de funcționare“, iar președintele Klaus Iohannis a spus că “dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență”. Cîmpeanu a spus miercuri seară că “scenarii de sertar există”, dar e încrezător că nu vor fi necesare:

“Scenarii de sertar există. Am zis că îmi manifest optimismul și încrederea că nu vom avea nevoie de ele. Dar dacă, totuși, vom avea nevoie de ele, ele sunt pregătite și vor face obiectul unor update-uri, reluări ale reglementărilor în vigoare, vorbesc de ordinul comun al ministrului Sănătății – ministrului Educației.”

Foto: 184966089 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version