Iohannis: Să începem școala în format fizic. Dacă totuși apare valul patru mai intens, se vor trece școlile pe diferite formate / Cîmpeanu: Mă pronunț cât se poate de clar pentru deschidere fără scenarii de funcționare

4.199 de vizualizări
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că elevii vor merge la școală în format fizic și se vor lua măsuri dacă valul 4 al pandemiei de Covid-19 se va intensifica, potrivit Digi 24. “Dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență”, a menționat șeful statului, aflat într-o vizită în Parcul Natural Comana.

Acesta a spus că este de acord cu ce a declarat Ministrul Educației, ieri, în legătură cu începerea anului școlar 2021-2022 în format fizic: „Declarația Ministrului Educației legată de începerea școlii în format fizic mi se pare logică. Să fie încurajați oamenii să se vaccineze și să începem școala și anul universitar în format fizic. Și să-l terminăm așa. Dacă totuși apare valul patru mai intens se iau măsuri, ca anul trecut. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importanță întreabă de scenarii. Nu știu ce consiliu a întrebat așa ceva. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut”.

  • Marți, ministrul Cîmpeanu declarase că “mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare” – detalii aici.

Klaus Iohannis a precizat că școala online nu poate înlocui școala în format fizic și că susține revenirea elevilor în bănci.

“Școala online nu poate înlocui școală în școală, în format fizic. Eu vreau să cred că suntem spre finalul pandemiei, noi am gestionat-o și când n-am avut vaccin și am avut școală în format fizic până a venit valul 3 și s-a trecut în online. Suntem spre sfârșitul pandemiei și toată lumea trebuie să știe ce are de făcut. Lucrurile nu sunt noi și nici necunoscute. Ar trebui schimbat directorul dacă în anumite școli nu sunt materiale sau dezinfectant. Avem o creștere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare, sper să rămânem așa, departe.”

Citește și:
BREAKING Ministrul Cîmpeanu: Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare

2 comments
  1. Ii e frica dlui presedinte ca prea destepti elevii si de aceea anticipeaza si ne pregateste… stim ca se vrea prostirea populatiei, ca se lucreaza la asta de cativa ani si s-a reusit distrugerea invatamantului dupa cum s-a planuit… trebuie de aceea asigurat dl presedinte ca e mai rau la scoala fizica si ca se invata mai bine online! copiii destepti raman destepti si asa iar pe prost nu il poate nimeni scoate din ignoranta

  2. Domnul ministru o va da la întors foarte repede. Este o specie de politicianus cameleonis care își schimbă culoarea (și opiniile) încercând să cadă tot timpul in picioare (și să rămână la conducere).
    Redacția Edupedu trebuie să își respecte cititorii și să le publice comentariile, cat timp acestea sunt decente, chiar daca contravin politicilor editoriale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Școlile trebuie să se asigure că toți elevii sunt promovați în aplicația informatică SIIIR, până pe 21 august, potrivit Ministerului Educației / Clasele fără elevi vor fi radiate pe 29 septembrie

Până pe 21 august, școlile trebuie să se asigure că sunt promovați toți elevii în aplicația informatică „Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România”, se arată într-o adresă a Ministerului…
Vezi articolul

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: Sper ca ministrul Ghinea să reanalizeze filosofia PNRR. În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor în învățământul superior. România viza la început doar 3% pentru toată educația

“În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor structurale în învățământul superior, astfel încât e foarte probabil ca în următorii ani Ungaria să aibă o garnitură de universități…
Vezi articolul