Sorin Cîmpeanu îl felicită pe Patriarhul Daniel pentru implicarea în educație și societate. Tot azi, Sfântul Sinod prezidat de patriarh a criticat planurile privind educația sexuală în școli, promovate de ministru

Foto: patriarhia.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu îl felicită, joi, pe Patriarhul Daniel, de ziua acestuia, pentru “activitatea susținută în spațiul educațional și social (…) contribuind la promovarea valorilor creștine în societatea românească”. Mesajul de felicitare a fost publicat pe Facebook în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pe care Patriarhul îl prezidează, a transmis un comunicat ce critică “încercările de implementare a ‘educației sexuale’”, acțiuni în care este implicat activ ministrul Sorin Cîmpeanu.

În mesajul transmis Patriarhului Daniel și publicat pe Facebook, ministrul Cîmpeanu scrie, între altele:

Mesajul, integral:

Patriarhul Daniel este cel care conduce Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, organism care, într-un comunicat de presă al Patriarhiei, a arătat tot joi:

Predarea educației sexuale ca parte a unei materii obligatorii a fost apărată de ministrul Sorin Cîmpeanu în ultima perioadă, el arătând, în luna iunie, că aceasta trebuie cuprinsă, alături de educația sanitară, educaţia pentru alimentaţie sănătoasă, într-un sistem „modular” numit „Educaţie pentru viaţă”, materie care să fie predată o dată pe săptămână, în conformitate cu vârsta elevilor pe parcursul gimnaziului și liceului. El arăta că ministerul va promova disciplina obligatorie numită Educație pentru viață, în care vor fi mai multe module, printre care și cel de Educație sexuală, obligatorie pentru elevii claselor V-XII.

Foto: patriarhia.ro

Exit mobile version