Sorin Cîmpeanu: Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituie o vacanță într-o anumită perioadă

Foto: © Sergii Kateryniuk - Dreamstime.com

Ministrul Educației susține că nu poate institui și în școlile particulare vacanța forțată pe care a decis-o și aplicat-o în școlile de stat. “Îmi place să presupun ca a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituție o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

“Eu cred că Guvernul va rezolva această problemă. CNSU a reglementat deja. Peste CNSU, doar Guvernul poate valida art. 8.1 din hotărârea CNSU care este corect, evită discriminarea dintre elevii din învățământul privat și cel de stat”, a continuat Cîmpeanu, la Digi 24.

“Atâta vreme cât am acceptat, ca ministru al Educației, această vacanță de 2 săptămâni, am acceptat pentru că a fost în interesul general de asigurare a stării de sănătate a elevilor. E normal să se aplice unitar, nu numai pentru școlile de la stat”, a afirmat Cîmpeanu.

Exit mobile version