Strategia propusă la nivel UE pentru universități, ce prevede extinderea Universităților Europene și diploma europeană, salutată cu unele rezerve de asociațiile internaționale din domeniu

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com

Noua Strategie Europeană pentru Universități, propusă de Comisie săptămâna trecută și care pune universitățile europene în centrul planurilor de dezvoltare în domeniu pe parcursul următorilor ani, a fost salutată de organizații europene în domeniu pe parcursul ultimelor zile, cu unele rezerve, însă, din partea instituțiilor foarte active în domeniul cercetării.

Strategia propusă de CE prevede 4 obiective majore, cu orizont de timp 2024:

Cele patru inițiative-cheie avute în vedere:

Printre măsurile concrete avute în vedere de Comisie:

Asociația Universităților Europene a salutat, ulterior, strategia propusă de Comisie, prezentată drept un “narativ coerent și pozitiv pentru universități”. O conferință pe această temă urmează să fie organizată săptămâna aceasta.

Iar The Guild of European Research-Intensive Universities, ce reunește mari universități active în domeniul cercetării, a salutat documentul propus de Comisie, dar notează, în reacția sa, că “o întrebare valabilă rămâne aceea dacă strategia este suficient de vizionară și în ce măsură include ea dimensiunea de cercetare și inovare discutată în cadrul Spațiului European de Cercetare”.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Diplomele europene și completarea programului de introducere a unei legitimații europene de student – în viitoarea strategie europeană pentru universități
Exit mobile version