Studenții cer să fie scutiți de plata regiei de cămin pe perioada pandemiei

Sursa; ANOSR

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților de stat să scutească de plata regiei de cămin studenții care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei, în contextul transferului activităților didactice în mediul online, potrivit unui comunicat al Alianței.

Potrivit ANOSR, riscul de răspândire a Coronavirus SARS-Cov-2 a determinat adoptarea de măsuri speciale și de amploare la nivel național, inclusiv suspendarea interacțiunii fizice pentru desfășurarea activităților didactice în instituțiile de învățământ superior și utilizarea de metode alternative de predare. În urma transferului activităților didactice în mediul online, arată comunicatul citat, cei mai mulți studenți căminizați au optat pentru întoarcerea în localitățile de domiciliu până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuși, potrivit ANOSR, universitățile primesc în continuare subvenția de la bugetul de stat pentru cămine și cantine, acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

ANOSR:

Exit mobile version