Studenții dintr-un campus al Universității Tehnice din Iași, avertizați că pot fi evacuați din cămin dacă nu sunt vaccinați, în cazul apariției unor focare

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) / Foto: Tuiasi.ro

“Vă atragem atenția că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecției”. Așa sunt avertizați studenții din campusul “Tudor Vladimirescu” al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, printr-un anunț al Direcției Servicii Studențești, care precizează: “Studenții vaccinați nu vor fi evacuați din cămin în cazul izbucnirii unui focar”.

Anunțul îi încurajează pe studenții cazați să se vaccineze și precizează că “aceștia vor primi o lună de cazare gratuită și vor avea posibilitatea să se imunizeze chiar în campus, la baza sportivă”.

Totodată, studenții sunt avertizați că vaccinarea are un efect asupra vizitelor: “Un alt avantaj pentru studenții care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceștia pot să-și viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 07.00 – 23.00, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării.

În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o hologramă pe spatele legitimației de cămin pentru studenții vaccinați, ca aceștia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine”.

În municipiul Iași, rata de incidență a depășit 10/1000 de locuitori.

Exit mobile version