Studenții dintr-un campus al Universității Tehnice din Iași, avertizați că pot fi evacuați din cămin dacă nu sunt vaccinați, în cazul apariției unor focare

399 de vizualizări
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) / Foto: Tuiasi.ro
“Vă atragem atenția că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecției”. Așa sunt avertizați studenții din campusul “Tudor Vladimirescu” al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași, printr-un anunț al Direcției Servicii Studențești, care precizează: “Studenții vaccinați nu vor fi evacuați din cămin în cazul izbucnirii unui focar”.

Anunțul îi încurajează pe studenții cazați să se vaccineze și precizează că “aceștia vor primi o lună de cazare gratuită și vor avea posibilitatea să se imunizeze chiar în campus, la baza sportivă”.

Totodată, studenții sunt avertizați că vaccinarea are un efect asupra vizitelor: “Un alt avantaj pentru studenții care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceștia pot să-și viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 07.00 – 23.00, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării.

În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o hologramă pe spatele legitimației de cămin pentru studenții vaccinați, ca aceștia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine”.

În municipiul Iași, rata de incidență a depășit 10/1000 de locuitori.


4 comments
  1. Cred că nu sunteți normali. Aveți vreo dovadă că cei vaccinați nu răspândesc boala? Sper că o să vă dea în judecată toți studenții discriminați și o să vă ceară daune de să le plătiți o viață întreagă.

  2. În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o hologramă pe spatele legitimației de cămin pentru studenții vaccinați, ca aceștia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine”.

    Istoria se repetă.
    Idioții care o aplică sunt mereu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În fiecare universitate ar trebui înființat un birou responsabil de integrarea studenților cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, cere ANOSR – federația reprezentativă a studenților din România

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) lansează o propunere de Metodologie la nivel național privind serviciile universitare dedicate studenților cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, într-un comunicat de…
Vezi articolul