Studiu: Fetele lucrează mai mult în gospodărie decât băieții, lucru care le poate afecta educația – World Vision

Foto: World Vision România

Fetele de peste 18 ani petrec în medie cu 1-2 ore mai mult decât băieții în activitățile domestice, conform unui studiu realizat de Fundația World Vision România, prezentat luni. Acesta arată că o fată de 18 ani, din mediul rural, lucrează în medie 3,4 ore zilnic în gospodărie, față de 2,1 ore cât lucrează băieții, iar acest lucru le afectează pregătirea pentru examenul de Bacalaureat, cât și pentru admiterea la studii universitate. 

Sursa citată arată că 97% dintre părinții din mediul rural sunt de părere că educația e importantă în egală măsură și pentru fete, și pentru băieți. Cu toate acestea, timpul alocat învățării descrește pe măsură ce fetele înaintează în vârstă, conform World Vision. 

Organizația arată că, deși “la nivel legislativ femeile din România au drepturi egale cu bărbații, percepția colectivă asupra îndatoririlor pe care femeile ar trebui să le aibă arată că suntem încă departe de eliminarea discriminării din societate. Azi, de Ziua Internațională a Femeii, Fundația World Vision România atrage atenția asupra acestor discrepanțe dintre teorie și realitate și evidențiază, totodată, felul în care diferențele de gen sunt văzute de părinții din mediul rural, în funcție de nivelul de educație al acestora.” 

Potrivit sursei citate:

Exit mobile version