Subiecte simulare Bacalaureat 2023. Elevii au primit basmul cult și o poezie a lui Tudor Arghezi, la proba scrisă de Limba și literatura română

Foto: Edupedu.ro

Subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la simularea Bacalaureat 2023, proba scrisă de Limba și literatura română, au avut basmul cult în partea dedicată eseului, la punctul al III-lea, și o poezie la cel de-al II-lea punct, potrivit subiectelor obținute de Edupedu.ro.

UPDATE: Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea examenului de Bacalaureat 2023, publicate de Ministerul Educației

La Subiectul I elevii au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Pe baza acestuia erau 6 cerințe, 5 cu 6 puncte și una cu 20 de puncte. Astfel, primul subiect valora 50 de puncte.

Subiectul al II-lea a avut în prim plan poezia Versuri a lui Tudor Arghezi. Un text de 50 de cuvinte în care să fie comentată relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Doar 10 puncte a avut acest subiect.

Subiectul al III-lea a fost tot unul de „creație“ – elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu pe tema relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat. Elevii de la profilurile real-tehnologic au avut eseu pe tema particularităților de construcție a unui personaj.

Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00, când le veți putea găsi și pe Edupedu.ro.

Subiecte – real și tehnologic:

Subiecte uman și pedagogic:

Marți, 28 martie, elevii de liceu susțin simularea pentru proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version