Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea examenului de Bacalaureat 2023, publicate de Ministerul Educației

82.813 vizualizări
Foto: captură – subiect
Baremele de notare și corectare pentru proba de Limba și literatura română de la simularea examenului de Bacalaureat 2023 au fost publicate de Ministerul Educației.

La subiectul I, elevii de clasa a XII-a au avut un text la prima vedere din Vasile Tițescu – L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Descarcă mai jos subiectele și baremele.

Baremul pentru profilul real şi profilul tehnologic:

Subiectul pentru profilul real şi profilul tehnologic:

Baremul pentru profilul uman:

Subiectul pentru profilul uman:

Simularea examenului de bacalaureat 2023 a început luni, 27 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Marți, 28 martie, are loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, conform calendarului oficial. Pe 29 martie este programată proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 30 martie este proba scrisă la limba maternă.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

Citește și:
Simulare BAC 2023. Rezolvările la Limba română / Profesoara Genoveva Cerchez: Întrebările de la subiectul I au fost clare și simple, nu ar fi trebuit să pună pe nimeni în dificultate
Subiecte simulare Bacalaureat 2023. Elevii au primit basmul cult și o poezie a lui Tudor Arghezi, la proba scrisă de Limba și literatura română

2 comments
  1. Revin cu precizarea că nici baremele nu diferă cu nimic! Doar subiectul al III-lea diferă un pic. Măcar subiectul nr. 2 – cel poetic – putea fi diferențiat…! Ne dovedim, de fiecare dată, o societate comodă și în curs accelerat de uniformizare, care își apără cu cerbicie comoditatea, de gândire mai ales, și dezideratul uniformizării!

  2. Înțeleg că ”familia Rebreanu a cumpărat o casă…” aceeași la toate profilurile! E de noaptea minții! Subiectele e obligatoriu să fie diferite pentru a face diferența între profiluri și – fiind vorba de literatură – pentru a răspunde nevoilor de lectură și înclinațiilor de lectură foarte diferențiate între profiluri! Chiar și itemii au fost aceiași! E de noaptea minții! Este clară tendința de uniformizare! De ce?!? Au fost diferite doar baremele de corectare și notare. Prea puțin și neconcludent! Ce costa, pentru niște experți, să faci 4 subiecte: pentru uman-filologie, pentru uman-științe sociale, pentru real și pentru tehnic, cu dificultate din ce în ce mai redusă, la nivelul înțelegerii textului și al itemilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național de Etică poate analiza acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu în cazul unor sesizări sau autosesizări – președintele forului, Dacian Dragoș, despre procedurile aplicabile în privința actualului ministru al Educației

Consiliul Național de Etică poate analiza cazuri precum cel al acuzațiilor de plagiat aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dacă există “sesizări asumate de o persoană” sau, în lipsa acestora, în…
Vezi articolul

FOTO Clubul Copiilor Cireșarii din București, îngropat în bălării. Ministerul Educației declară că spațiul “va rămâne al copiilor”, după ce va îl va reabilita / Primarul Sectorului 1 dorea să preia administrarea bazei, acuzând că PSD că vrea să pună mâna pe ea

Clubul Copiilor Cireșarii din Sectorul 1 apare acoperit de bălării și în mare măsură abandonat, într-o serie de fotografii puse la dispoziția Edupedu.ro de Ministerul Educației, care administrează această bază…
Vezi articolul