Subiecte simulare județeană pentru Evaluarea Națională 2024. La limba română, elevii din Maramureș au avut să motiveze dacă momentele dificile pot fi depășite mai ușor cu ajutorul prietenilor

Foto: Captură subiect

Elevii din județul Maramureș au susținut luni, 11 decembrie, proba scrisă la Limba română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. La subiectul I, unul dintre textele la prima vedere a fost un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. Vezi mai jos, în articol, ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a din județul Maramureș.

Una dintre cerințele de la subiectul I a fost să motiveze, în 50-100 de cuvinte, dacă sunt de părere că momentele dificile pot fi depăşite mai uşor cu ajutorul prietenilor.

La subiectul al II-lea, cerința a fost să scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută pe parcursul unui joc desfăşurat împreună cu prietenii, incluzând o secvenţă descriptivă, de minimum 30 de cuvinte şi o secvenţă dialogată, de minimum patru replici.

Subiect Limba română:

Barem Limba română:

Subiect Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Barem Limba română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:
Exit mobile version