Subiectele date azi la Limba și literatura română la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a

Foto: © Oksun70 - Dreamstime.com

Subiectele date marți la Evaluarea Națională de la clasa a IV-a au fost publicate de Ministerul Educației. Proba următoare este cea la Matematică, miercuri, 19 mai, potrivit calendarului oficial. Urmează pe 20 mai proba la limba maternă. Puteți descărca testele în format .pdf de la finalul articolului.

Iată subiectele de la testul 1:

  1. Citește cu atenție textul de mai jos!

“În vacanța de vară, copleșiți de căldură, Vlad și prietenul lui, Matei, s-au dus la scăldat în râul din apropierea satului lor. La întoarcere, ei treceau pe lângă o livadă de caiși a unei ferme. Pofticioși din fire și cu o foame de lup, au sărit gardul fermei și au început să-și umple buzunarele cu multe caise. Paznicul fermei i-a observat și a fluierat după ei, dar băieții au rupt-o la fugă de le sfârâiau călcâiele. Pe drumul spre casă, Vlad s-a gândit c-o să-l pedepsească părinții pentru că intrase într-o livadă străină, așa că i-a dat lui Matei toate caisele lui.
Cum a ajuns acasă, Matei i-a spus mamei lui, plin de bucurie:
̶ Uite, mămico, ți-am adus niște caise!
Când se uită mama la el, îi văzu buzunarele pline de caise, iar în fiecare mână ținea câte trei caise mari și coapte.

Descarcă testele 1 și 2 de mai jos:

Foto: © Oksun70Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version